Sote-terveysjättien kilpavarustelu kiihtyy – Attendo ostaa hoivamarkkinoilta Mikevan

Sosiaalipolittikan professori Heikki Hiilamon mukaan sote-uudistuksen lopputulos onkin jotain aivan muuta. kuin päättäjät luulivat tekevänsä.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamon mukaan sote-uudistuksen lopputulos onkin ehkä jotain aivan muuta, kuin päättäjät luulivat tekevänsä. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Attendo vahvistaa kaupalla asemaansa sote-uudistusta odottavilla terveysmarkkinoilla.

TALOUS Attendo Ab on päässyt sopimukseen hoivapalveluyhtiö Mikevan ostamisesta. Yritysosto vahvistaa Attendon palvelutarjontaa mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten asumispalvelujen saralla, sekä täydentää maantieteellisesti Attendon tarjontaa ikäihmisten palveluasumisessa. Myyntihinta on 150 miljoonaa euroa.

Mikeva aloitti toimintansa vuonna 1987 ja sillä on nykyään noin 2 300 työntekijää 122 palveluyksikössä ympäri Suomea. Mikeva tuottaa hoivapalveluja mielenterveyskuntoutujille, eri vammaisryhmille ja ikäihmisille. Mikevan liikevaihto vuonna 2016 oli 101 miljoonaa euroa ja käyttökate 5,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö on kasvanut voimakkaasti viime vuosina yritysostojen ja omien uusien yksiköiden perustamisen myötä. Mikevalla on tällä hetkellä noin 2 800 asukaspaikkaa, joista noin 300 on täyttövaiheessa. Tämän lisäksi rakenteilla on yli 100 uutta asukaspaikkaa.

– Yritysoston myötä vahvistamme tarjontaamme mielenterveyspalveluissa ja parannamme ikäihmisten hoivapalvelujemme kattavuutta erityisesti Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Mikeva on osoittanut viime vuosina hyvää kasvua ja suuntaus omien palveluiden vahvistamisessa sopii hyvin yhteen Attendon kanssa, sanoo Henrik Borelius, Attendo Ab:n toimitusjohtaja.

Päivän Lehti kertoi tammikuussa terveysjättien jakavan sote-uudistuksen tullessa Suomen terveysmarkkinat. Suomeen on jo muodostunut suuria terveyspalveluyhtiöiden kokonaisuuksia kuten esimerkiksi  Pihlajalinna, Attendo, Mehiläinen sekä Terveystalo. Ne ostavat tällä hetkellä pienempiä terveyspalveluyhtiöitä kovaa vauhtia.

Yksityisille palveluntarjoajille on arvioitu avautuvan mammuttimaiset, peräti 17,2 miljardin euron suuruiset terveyspalveluiden markkinat. Päivän Lehden artikkelin asiasta voit lukea tästä.

– Arvostan korkealle Attendon 30-vuotista kokemusta korkealaatuisten hoivapalvelujen kehittämisessä. Attendo on paras mahdollinen omistaja Mikevalle ja yhdessä muodostamme pitkäjänteisen toimijan, joka tarjoaa korkealaatuista ihmisen tarpeet huomioivia hoivapalveluja edullisesti asukkaille ja kunnille ympäri Suomen, kertoo Petri Pitkäranta, Mikevan toimitusjohtaja.

Attendon omistuksesta noin 23 prosenttia on suomalaisten hallussa. Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Kommentoi Facebookissa