Sport taisteli miehekkäästi Helsingissä – loukkaantumiset puhuttivat

Kuva Fotolia

Sportin Miro Nallin loukkaantuminen pelästytti. Loistavassa vireessä ollut HIFK:n maalivahti Roope Taponen joutui hänkin jättämään pelin kesken.

JÄÄKIEKKO Vaasan Sport myi parhaat pelaajansa ja luovutti pudotuspelipaikan suhteen jo hyvissä ajoin SM-liigassa. Pelaamistaan Sport ei ole kuitenkaan lopettanut ja joukkue taisteli miehekkäästi HIFK:ta vastaan tiistaina Helsingissä, vaikka hävisi 3-5.

– No, tuota. Kyllähän IFK on hyökkäyssuuntaan vahva. Olimme sen kanssa toisessa erässä vaikeuksissa. Ensimmäinen erä oli tasainen. Muutamia sellaisia helppoja virheitä siellä tuli, mitä yleensä nuorten pelaajien kanssa tulee, Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

– Toinen erä oli meille haasteellinen ja IFK pääsi karkaamaan. Aika nopeasti ne maalit myös tuli ja yksinkertaisista virhearvioista, joista meitä rankaistiin. Siinä oli myös vastustajan hyvyyttä, mutta myös virheitä, Dufva jatkoi.

Sportin Miro Nallin loukkaantuminen pelästytti. Hän lyyhistyi ilman kontaktia jäähän.

– En tiedä, mitä siitä oikeasti saa kertoa. Omiin jaloin tästä kaikki lähti johonkin kyytiin, Dufva sanoi.

Dufva paljasti vielä myöhemmin keskustelleensa Nallin kanssa, mutta kertoi myös, ettei Nalli matkusta muun joukkueen mukana Vaasaan.

HIFK on pelannut koko kauden riskipeliä maalivahtipelinsä suhteen. Riski löi näpeille tiistain Sport-pelissä.

Seuran selväksi ykkösmaalivahdiksi ja koko Liigan kärkinimiin noussut Roope Taponen on ollut suurin yksittäinen syy siihen, että helsinkiläiset ovat pystyneet kääntämään kautensa suunnan.

Tiistain Sport-ottelussa se pahin pelko kävi kuitenkin toteen, kun Taponen joutui jättämään pelin kesken ja maalille tuli vasta 17-vuotias Emil Vinni.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltosella ei tuoreeltaan ottelun jälkeen ollut vielä tarkempaa tietoa Taposen loukkaantumisen laadusta. Myös puolustaja Eddie Larsson jätti pelin kesken.

– Pientä vammaa tuli meidän pelaajille. En tiedä vielä niistä sen enempää, mutta toivotaan, että on nopeita toipumisia, Peltonen sanoi.

Taposen tilanne tietysti puhutti eniten.

– En osaa vielä sanoa. Tämä tilaisuus tuli niin nopeasti. Lääkäri on töissä, Peltonen suostui sanomaan.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Heikki Kovalainen myöntää – ”En ollut valmis McLarenin prässiin silloin”

Kommentoi Facebookissa