Jokerit sai jätettyä Mestis-hakemuksensa

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hakee sarjapaikkaa Mestikseen. Pääsy sarjaan on kuitenkin vielä monen mutkan takana.

JÄÄKIEKKO Jokereiden jääkiekon edustusjoukkueen elvyttämistä yrittävä yhtiö Team Jokerit Oy on jättänyt sarjapaikkahakemuksensa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen. Sarjapaikkahakemus piti lähettää viimeistään 21. helmikuuta.

Jokerit oli lähettänyt hakemuksen jo aiemmin, mutta veti sen pois. Syynä oli hakemuksen täydentämiseen vaaditut asiat.

Jääkiekkoliiton liittohallitus käsittelee hakemuksen kokouksessaan 28. helmikuuta. Mikäli hakemus menee läpi, on Jokereiden haettava sen jälkeen vielä lisenssiä Mestikseen. Lisenssihakemus on jätettävä maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Mestikseen päästäkseen Jokereiden on täytettävä lisenssiehdot ja sillä on oltava myös liittohallituksen myöntämä sarjapaikka. Kysymysmerkkejä on, koska tällä hetkellä ei ole tiedossa missä Jokerit pelasi mahdolliset Mestiksen kotiottelunsa.

Myös Jokereiden taustavoimat ovat ainakin julkisuudelle hieman hämärän peitossa. Iltalehden mukaan Joel Harkimo olisi luopunut Team Jokerit Oy:n omistuksestaan. Seuran rahoittajat eivät ole tulleet kuitenkaan julkisuuteen. Median tiedusteluihin projektin tilanteesta on vastannut Jarmo Koskinen, jolle on kaavailtu toimitusjohtajan roolia.

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. Ukrainan sota päätti venäläisrahalla vahvasti tappiollista toimintaa operoineen Jokereiden KHL-taipaleen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Sport taisteli miehekkäästi Helsingissä – loukkaantumiset puhuttivat

Kommentoi Facebookissa