Stockmannin hallituksen puheenjohtaja tienasi miljoonan – selitti osakemyyntiä putkiremontilla

SRV:n ja Finnairin entisen toimitusjohtajan, Stockmannin hallituksen puheenjohtajan jukka Hienosen talous meni tiukoille taloyhtiön putkiremontin takia.

SRV:n ja Finnairin entisen toimitusjohtajan, Stockmannin hallituksen puheenjohtajan Jukka Hienosen talous meni tiukoille taloyhtiön putkiremontin takia. (Kuva AOP)

Hallitusammattilainen Jukka Hienonen myi kuukausi sitten puolet osakkeistaan ennen pörssilaskua.

TALOUS Tavarataloyhtiö Stockmann antoi eilen tulosvaroituksen, jonka mukaan sen omistaman muotiketju Lindexin huonon myynnin johdosta koko konsernin liikevaihto sekä tulos jäävät aikaisempia arvioita huonommiksi.

Tulosvaroituksen johdosta Stockmannin osakkeet laskivat Helsingin pörssissä, esimerkiksi B-sarjan osakkeen päivälasku oli tänä aamuna 8 prosenttia ja A-sarjan 16 prosenttia.

Poikkeuksellista asiassa on kuitenkin se, että Hufvudstadsbladetin mukaan Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen oli myynyt omistamistaan Stockmannin osakkeistaan 10 000 kappaletta eli puolet vain kuukausi sitten, paremmalla hinnalla ennen kurssilaskua.

Hienonen selitti Helsingin Sanomille tarvinneensa käteistä, koska hänen asumassaan talossa on menossa putkiremontti. Osakkeiden myynnistä hän sai yli 64 000 euroa. Stockmannin hallituspalkkiot maksetaan osakkeina, Hienonen valittiin hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2016.

Hienonen on entinen SRV:n ja Finnairin toimitusjohtaja. Stockmann ei ole Jukka Hienoselle outo talo, ennen siirtymistään Finnairin toimitusjohtajaksi hän toimi tavarataloyhtiön varatoimitusjohtajana.

Erikoiseksi Hienosen selityksen putkiremonttiin tarvituista rahoista tekee tieto, että HS:n verokoneen mukaan hän ansaitsi viimeisenä vahvistettuna verotusvuonna 2015 ansio- ja pääomatuloja yhteensä 966 940 euroa, vuotta aikaisemmin hänen tienestinsä olivat yli miljoonan.

Kommentoi Facebookissa