Stubb vierailulla Utsjoella ja Inarissa – presidentti tapasi poroisäntiä ja pieniä koululaisia

Presidentti Stubb tutustui Nuorgamin alakouluun ja oli koulun oppilaiden haastateltavana. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti keskusteli saamelaiskäräjien edustajien kanssa ajankohtaisista saamelaisia koskettavista kysymyksistä.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Alexander Stubb on vierailulla Lapissa Utsjoella ja Inarissa 23.–24. toukokuuta 2024. Vierailu alkoi Utsjoen Nuorgamista. Presidentti Stubb tutustui Nuorgamin alakouluun ja oli koulun oppilaiden haastateltavana. Kouluvierailun jälkeen presidentti tapasi lounaalla Utsjoen kunnan johtoa ja poroisäntiä. Keskustelunaiheena olivat alueeseen ja elinkeinoihin liittyvät ajankohtaiset asiat.

Lounaan jälkeen presidentti Stubb tapasi kansalaisia ja mediaa Utsjoen Kylätalo Giisán pihapiirissä. Iltapäivällä presidentti Stubb vieraili Kevon luonnonpuistossa. Ohjelmassa oli tutustuminen Lapin tutkimuslaitos Kevon kenttäasemaan, keskusteluja Metsähallituksen edustajien kanssa sekä patikkaretki.

Perjantaina 24. toukokuuta presidentti Stubb tapaa Inarissa saamelaiskäräjien edustajia ja keskustelee heidän kanssaan ajankohtaisista saamelaisia koskettavista kysymyksistä. Presidentti tutustuu myös vuoden eurooppalaiseksi museoksi valittuun Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan.

Ivalossa presidentti tapaa Inarin kunnan johtoa ja keskustelee heidän kanssaan Pohjois-Lapin alueen ajankohtaisista kysymyksistä. Presidentti tapaa myös Inarin paliskuntien edustajia. Lapin-vierailu päättyy Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, jonka edustalla presidentti tapaa kansalaisia noin klo 14.30.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Siida on Vuoden museo 2024 – ”Pohjois-Lapin merkittävin vierailukohde”

Kommentoi Facebookissa