Sundby sai pientä lohtua – mestari-Iivo hiihti toiseksi Holmenkollenilla

Hiihdon 15 kilometrin maailmanmestari Iivo Niskanen on kunnossa, nyt tuli 50 kilometrillä kakkossija.

Hiihdon 15 kilometrin maailmanmestari Iivo Niskanen on kunnossa, nyt tuli 50 kilometrillä kakkossija. (Kuva AOP)

Maailmancupissa hiihdettiin 50 kilometrin kilpailu, norjalainen oli lopussa vahvempi.

HIIHTO Maailmanmestari Iivo Niskanen on toipunut Lahden MM-kisojen lopussa sairastamastaan flunssasta. Maailmancupia jatkettiin Norjan perinteisissä Holmenkollenin maastoissa, jossa käytiin hiihdon kuninkuusmatkan 50 kilometrin kisa.

Kilpailu oli pitkään ainoastaan kahden hiihtäjän välinen taistelu. Iivo Niskanen otti jo seitsemän kilometrin jälkeen pienen irtioton, mutta pääjoukko sai hänet kiinni. Muiden vaihtaessa suksia 16,6 kilometrin kohdalla Niskanen pääsi jälleen karkuun, nyt hänet tavoitti ainoastaan Martin Johnsrud Sundby.

Sundby jäi Lahden MM-kisoissa ilman henkilökohtaista kultamitalia, ja nyt norjalaisella oli näytön paikka kotiyleisön edessä. Viimeisellä kierroksella molemmat yrittivät irtiottoa, mutta ainoastaan Sundby onnistui siinä pari kilometriä ennen maalia. Maalissa eroa oli 9,9 sekuntia.

Viimeksi suomalainen on voittanut Holmenkollenin 50 kilometrin hiihdon vuonna 2000, kun Harri Kirvesniemi oli ensimmäinen. Legendaarisin voitto on talviolympialaisista vuodelta 1952, kun Veikko Hakulisen voittoaika oli 3.33,3.

Kommentoi Facebookissa