Suojelupoliisi antoi uuden uhka-arvion – terroriuhka Suomessa on koholla

– Olemme päättäneet ottaa käyttöön neliportaisen asteikon uhkatason kuvaamiseksi, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kertoo.

– Olemme päättäneet ottaa käyttöön neliportaisen asteikon uhkatason kuvaamiseksi, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kertoo. (Kuva AOP)

Uhkaa ovat nostaneet Suomen profiilin vahvistuminen radikaali-islamistisessa propagandassa.

TERRORISMI Suojelupoliisi on antanut uuden terrorismin uhka-arvion. Sen mukaan uhka on aikaisempaa korkeampi. Uhkaa ovat entisestään nostaneet Suomen profiilin vahvistuminen radikaali-islamistisessa propagandassa ja terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden yhä vakavammat kytkökset terroristiseen toimintaan.

Samalla on otettu käyttöön uusi neliportainen asteikko uhkatason kuvaamiseksi. Terroriuhka on Suomessa tasolla kohonnut. Muut Suojelupoliisin käytössä olevat uhkatasot ovat matala, korkea ja erittäin korkea.

Merkittävimmän terrorismin uhkan Suomessa muodostavat edelleen yksittäiset toimijat tai pienryhmät, jotka saavat motivaatiota radikaali-islamistisesta propagandasta tai terrorijärjestöjen kehotuksista. Suojelupoliisin tietoon on tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä hankkeita ja suunnitelmia Suomessa.

– Koska terroriuhka Suomea kohtaan on vakavampi kuin koskaan aiemmin, on tärkeää kyetä kertomaan siitä mahdollisimman selkeästi. Terrorismintorjunnan toimintaympäristön jatkuvan muutoksen takia olemme päättäneet ottaa käyttöön neliportaisen asteikon uhkatason kuvaamiseksi, Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kertoo.

Suojelupoliisin aiempi uhka-arvio oli marraskuulta 2015. Sen mukaan yksittäisten väkivallantekojen uhka Suomessa oli kohonnut, mutta terroristijärjestöjen suunnitelmallisten iskujen uhka oli matala.

Kommentoi Facebookissa