Suomalainen koripallotähti jatkaa voittokulkuaan USA:n yliopistoturnauksessa

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla.

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen edustama Arizona Wildcats voitti vastustajansa avauskierroksella.

KORIPALLOILU Nuoren suomalaisen Lauri Markkasen edustama Arizona Wildcats voitti North Dakota Fighting Hawksin koriluvuin 100–82 (53–37). Arizona lähti otteluun ennakkosuosikkina ja jatkaa turnauksen toiselle kierrokselle, mukana Yhdysvaltain NCAA-yliopistokoripalloilun March Madness -mestaruusturnauksessa on vielä jäljellä 32 joukkuetta.

Jyväskyläläisen Honsun kasvattama kookas 213-senttinen ja 113-kiloinen laitahyökkääjä Markkanen oli 20 pisteellä joukkueensa paras pistemies ja vei myös kuusi levypalloa. Seuraavalla kierroksella joukkuetta vastaan asettuu St. Mary´s Gaels.

Suomen uudeksi koripallotähdeksi noussut Lauri Markkanen ei ole suomalaisille urheilupiireille tuntematon kyky. Hän oli vuonna 2015 alle 18-vuotiaiden EM-kisojen ja vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas ja valittiin myös turnauksen tähdistöviisikkoon. Markkaselle tarjottiin jo 16-vuotiaana ammattilaissopimusta Espanjan Sevillaan, mutta isä kielsi alaikäisen poikansa lähdön.

Laurin Markkasen isä on entinen maajoukkuetason koripalloilija Pekka Markkanen, äiti Riikka on esiintynyt myös maajoukkuepaidassa ja saavuttanut SM-hopeaa. Asiantuntijoiden mukaan Markkanen varataan ammattilaissarja NBA:n seuraavassa varaustilaisuudessa ensimmäisten kymmenen pelaajan joukossa.

Yle näyttää Arizona Wildcatsin ottelut sekä myös NCAA-finaalin.

Kommentoi Facebookissa