Suomalainen purjehtija oli kateissa Espanjan länsirannikolla – tapaukselle saatiin onnellinen loppu

Etsitty suomalaispurjehtija tavoitettiin Baionasta ja tämä oli kunnossa.

Etsitty suomalaispurjehtija tavoitettiin Baionasta ja hän oli kunnossa. (Kartta Raja)

Purjehtija oli menettänyt sähköt veneestä, saanut koneongelmia ja puhelin oli päässyt kastumaan.

MERIPELASTUS Meripelastuskeskus Turku sai maanantaina aamupäivällä ilmoituksen Suomen kansalaiselta, että hän ei ollut saanut yhteyttä Espanjan vesillä purjehtivaan veljeensä perjantain jälkeen. Veli oli kertonut veneessä olevan teknisiä ongelmia moottorin kanssa, etupurje oli rikki ja ohjailu oli vaikeaa.

Purjehtija oli tällöin sivuuttamassa Finisterraa ja matkalla kohti Baionaa. Meripelastuskeskus Turku otti yhteyttä Espanjaan, paikallisiin meripelastuskeskuksiin MRCC Finisterreen ja MRSC Vigoon, sekä lähetti henkilön puhelimeen paikannuspyynnön. Viesti ei mennyt perille.

Espanjassa oli aloitettu tapahtuman vaatimat toimet. MRSC Vigo havaitsi AIS-maalin järjestelmässään ja lähetti partion varmistamaan kohdetta. Lopulta MRCC Madrid ilmoitti Turkuun, että etsitty purjehtija on tavoitettu Baionasta ja hän on kunnossa. Tämä oli menettänyt sähköt veneestä sekä saanut koneongelmia. Puhelin oli päässyt kastumaan, jonka johdosta purjehtija ei ollut pystynyt ottamaan yhteyttä läheisiinsä.

Mies oli kuitenkin päässyt purjehtimaan myrskyä suojaan Baionan sataman aallonmurtajalle, viettänyt muutaman vuorokauden ankkurissa ja saanut hinauksen kalastusalukselta satamaan. Hän soitti vielä omaisilleen ja meripelastuskeskukseen Turkuun, että kaikki oli hyvin.

Yhteistyö Suomen ja Espanjan meripelastuskeskusten välillä oli reaaliaikaista ja sujuvaa. Tapaukselle saatiin onnellinen loppu huolestuttavasta alkutilanteesta huolimatta.

Lue myös: Huvialus ajoi karille yhdeksän henkilöä matkassaan – kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta

Kommentoi Facebookissa