Suomalaisesta alppihiihdosta kuului parempaa – mäkihyppy kyntää yhä syvällä

Nella Korpio on suomalaisen alppihiihdon toivo.

Nella Korpio on suomalaisen alppihiihdon toivo. (AOP)

Nella Korpio ylsi Levillä alppihiihdon maailmancupin pisteille. Mäkihypyn maailmancupissa kausi oli suomalaisittain odotetunkin alavireinen.

ALPPIHIIHTO Levillä laskettiin viikonloppuna alppihiihdon maailmancupin pujottelukisat. Lauantaina naisten kisassa Nella Korpio oli ensimmäisellä kierroksella sijalla 26 ja pääsi toiselle kierrokselle sekä maailmancupin pisteille.

Korpion sijoitus oli lopulta 28:s. Eroa kilpailun voittaneeseen Yhdysvaltain Mikaela Shiffriniin oli viisi sekuntia ja 91 sadasosaa.

– Pääsin aloittamaan kerrankin kauden oikealla nuotilla. Kyllähän siihen parannettavaakin jäi, vaikka paikkaa toiselta kierrokselta lähettiinkin hakemaan, mutta tottakai sitä myös toisella kierroksella haluaisi parantaa sijoitustaan. Minä olen oikein onnellinen, kun onnistuin Levillä, tästä on hyvä lähteä parantamaan sijoituksia ja kohti Killingtonin maailmancupia, Korpio iloitsi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Sunnuntaina lasketussa miesten kisassa paras suomalainen Turo Torvinen oli tuloksissa 41:s ja putosi toiselta kierrokselta.

– Kyllä olo on pettynyt. Tavoitteena oli mahtua toiselle kierrokselle. Vähän laskin liikaa jyrkälle tullutta uraa vasten. Vaikka rinteessä oli kulumaa, olisin silti hyvin pystynyt laskemaan toiselle kierrokselle. Rata kesti hyvin, kommentoi Torvinen Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Miesten kisassa suomalaisista Levi Black -rinteessä nähtiin tositoimissa myös Miikka Mankinen, Marlon Sjöberg, Henrik Järvikare, Jesper Pohjolainen ja Jens Henttinen. Kaikki laskivat ulos.

Suomalainen mäkihyppy ei loistanut maailmancupin kauden avauskisassa Puolan Wislassa. Andreas Alamommo oli 87,5 metrin hypyllään lopputuloksissa 47:s ja Eetu Nousiainen 90 metrin hypyllään sijalla 49.

Toisen kierroksen paikka oli molemmilta kaukana.

– En oikein itsekään tiedä mitä siellä tapahtui. Jonkinlaista ylimääräistä puristusta kisassa, vaikka fiilis oli hyvä ja luottavaisin mielin lähti kisailemaan. Kyllä se hyppy on jossain takaraivossa, nyt se pitäisi vaan saada printattua ulos kilpailutilanteisiin, Nousiainen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Päävalmentaja Lauri Hakola totesi hyppyjen passiivisuuden vaivanneen lauantaina hypätyn joukkuekisa tapaan.

– Kilpailu oli haastava, olosuhteidenkin puolesta. Hyppyyn kun ei tule energiaa keulalta, niin ei lennä riittävän pitkälle. Ei tässä yhden viikonlopun jälkeen aleta hätäilemään, katse ylhäällä ja yksinkertaisiin perusasioihin keskittyen kohti Rukaa.

Sunnuntain henkilökohtaisen kilpailun voitti Norjan Daniel-Andre Tande. Slovenian Anze Lanisek oli toinen ja Puolan Kamil Stoch kolmas.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Filppula huolissaan – ”Ollaan kyllä aikamoiseen kuoppaan itsemme kaivettu”

Kommentoi Facebookissa