Suomalaiset NHL-tähdet valitsivat suosikkejaan

Aleksander Barkov on nakuttanut NHL:ssä kovia tehoja, mutta hänen joukkueensa Florida Panthers ei ole menestynyt.

Aleksander Barkov on nakuttanut NHL:ssä kovia tehoja, mutta hänen joukkueensa Florida Panthers ei ole menestynyt. (Kuva AOP)

Koronapandemian takia pakkotauolle joutuneet Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Roope Hintz ja Miro Heiskanen nimesivät unelmakentällisiään.

JÄÄKIEKKO NHL on koronapandemian takia tauolla toistaiseksi määrittelemättömän ajan. Suomalaisista NHL-pelaajista osa viettää koronaeristystaukoa Suomessa ja osa Pohjois-Amerikassa.

Tällä viikolla NHL järjesti suomalaismedialle videokonferenssin, johon osallistuivat Florida Panthersin Aleksander Barkov, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen sekä Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Roope Hintz. Koronaeristyskuulumistensa lisäksi he kertoivat mietteitään kuluneesta kaudesta.

Barkov, 24, on viime aikoina saanut osakseen runsaasti kehuja. Häntä pidetään Sebastian Ahon ohella tämän hetken parhaana suomalaishyökkääjänä.

Ongelmana vain on, ettei Florida Panthers ole Barkovin aikana menestynyt. Panthersissa ei ole ollut riittävän hyviä pelikavereita. Barkov haluaisikin menestyä joukkueen kanssa eikä pelkästään yksilönä.

– Kiva, että arvostetaan ja huomioidaan. Kaikkeni olen tehnyt, ja kiva että arvostetaan. Mutta haluaisin voittaa jotain suurempaa, Barkov sanoi suoraan.

Panthers oli ennen kauden keskeyttämistä pudotuspeliviivan alapuolella. Toivoa playoff-paikasta joukkueella oli vielä.

Mikko Rantanen toipui juuri ennen kauden keskeyttämistä olkapäävammasta. Colorado oli läntisessä konferenssissa toisena ja joukkue lukeutui jopa mestarisuosikkeihin.

Rantanen toivookin hartaasti, että kausi vielä jatkuisi.

– Kunto on hyvä. Olkapää tuli kuntoon, kun kausi keskeytettiin. Kaikki on kunnossa, eikä ole vaivoja. Meidän joukkue on vahvistunut viime kaudesta. Harmittaa, ettei vielä ole päästy playoffeja pelaamaan. Nään, että meillä on aika hyvät mahdollisuudet.

Myös Dallas oli kauden keskeytyessä pudotuspeliviivan yläpuolella. Hintz ja Heiskanen ottivat tällä kaudella isoja askeleita eteenpäim.

– Viime vuosina käytiin vielä AHL:ssä. Viime vuoden playoffit meni hyvin ja pääsin paremmin lähtemään tähän kauteen. Oli helpompaa päästä mukaan, totesi Hintz.

– Viime kausi oli suht hyvä, mutta sain otettua yhden stepin lisää. Olen tyytyväinen, miten tämä kausi on mennyt, säesti toista kauttaan NHL:ssä pelaava Heiskanen.

Videokonferenssissa nelikko sai nimetä parhaita suomalaispelaajia.

– Rantanen on parhaita hyökkäyspäässä. Sepe Aho pelaa hyvin Teukan (Teuvo Teräväinen) kanssa. Ja sanoisin Paten (Patrik Laine) myös, kertoi Barkov.

– Sasha (Barkov) ja Rane (Rantanen). Vaikeita pitää kulmissa. Sepen (Aho) sanoisin kolmanneksi siihen. Vikkelä kaveri, kommentoi Heiskanen.

– Heiskasen voisi laittaa pakiksi. Heti ekalla kaudella pääsi all-starsiin. Jos kolme pitäisi sanoa, niin ne, jotka ovat tässä puhelussa, totesi Hintz.

– Sasha, monipuolinen pelaaja. Miro myös. Pate ja Sepe myös. Roope on laittanut kiekkoa pyttyyn, kommentoi Rantanen.

Nelikolta kysyttiin myös, kenet he ottaisivat karanteenieristykseen.

– Hintz omasta joukkueesta. Rantanen. Ei tylsiä hetkiä, Heiskanen paljasti.

– Raahen pormestari Donskoi (Joonas). Sen verran hulivili. Ei tulisi tylsää. Ja Ristolainen (Rasmus), paljasti Rantanen.

– Ottaisin omasta jengistä Miron. Juttu lentää. Paten (Laine) ottaisin muista suomalaisista. Ei asu kaukana. Pelattaisiin välillä pleikkaria, paljasti Hintz.

– Suomalaisista eniten olen ollut yhteydessä Pate Laineeseen. Otetaan se, totesi Barkov.

Aliarvostetuimmista pelaajista Barkov nosti esille Olli Jokisen, joka pelasi vaikuttavan NHL-uran, vaikka ei päässyt tositoimiin menestyneissä joukkueissa. Muut videokonferenssin osallistujat mainitsivat Jokisen ohella tietysti Barkovin. Heiskanen otti esille myös Stanley Cup -voittaja Jere Lehtisen, jonka arvo Dallas Starsille oli suurempi kuin julkisuudesta olisi voinut päätellä.

Pelaajilta kysyttiin myös suomalaisen jääkiekkoilun viihdyttävimmästä persoonasta. Barkovin mukaan ykkönen olisi Esa Tikkanen. Lisäksi hän nosti esille Ville Niemisen ja Leo Komarovin.

Heiskanen nosti esille Juhamatti Aaltosen, entisen pelikaverinsa HIFK:sta.

– Tiki voisi olla aika korkealla. Juhi Aaltosen kanssa pelasin kauden. Viihdyttävä persoona ja pelaaja, Heiskanen sanoi.

Rantanen nosti esille tutun pelaajan maajoukkueesta.

Jokereissa nykyään vaikuttava Veli-Matti Savinainen. Aikamoinen persoona, jolla tulee kaikennäköistä juttua.

Hintzille mieleen on jäänyt Siim Liivik, joka oli hänen seurakaverinaan HIFK:ssa.

Märkä-Simo Liivik. Viihdyttävä jäällä ja sen ulkopuolella. Istuin kopissa sen vieressä vuoden ja oli aikamoista.

Suomalaiset NHL-tähdet nimesivät videokonferenssissa myös unelmakentällisiään, joissa itse olisivat mukana.

– Hintz vasempaan laitaan ja Sasha keskelle. Puolustajiksi Miro ja Ristolainen. Tuukka Rask veskaksi. Aki Berg jo uransa lopettaneista pelaajista, kertoi Rantanen.

Barkov nimesi paljon tamperelaisia.

– Niemisen Ville, Jagr (Jaromir), Saravon Peksi (Pekka Saravo), vasempaan Mäntylä (Tuukka). Maaliin Säteri (Harri).

Myös Hintz suosi kotiseutuaan Tamperetta. Maalivahti tuli tosin Helsingistä ja laitahyökkääjä Venäjältä.

– Pakiksi Jykä Lumme. Atte Pentikäinen. Pavel Bure, voin mennä keskelle, oikeeseen laitaan Vesku Viitakoski. Maaliin Husson Ville.

Heiskanen valitsi kovia suomalaisia kiekkolegendoja.

– Pakkipariksi Timonen (Kimmo). Maalivahdiksi Rinne (Pekka). Hyökkääjiksi Tiki (Esa Tikkanen), Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kauteen tuli yllättävä käänne – suomalaiset NHL-pelaajat valottivat korona-arkeaan

Kommentoi Facebookissa