Turkulaisessa päiväkodissa on todettu koronavirustartunta lapsella – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä. (Kuvituskuva Fotolia)

Kaikki altistuneet lapset ja työntekijät on kartoitettu ja ohjattu karanteeniin.

KORONAVIRUS Hyrköistentien päiväkodissa Pernossa hoidossa olevalla lapsella on todettu koronavirustartunta perjantaina 17.4.2020. Pernon päiväkoti on Turun kaupungin ylläpitämä.

Turun kaupunki kertoo, että kaikki altistuneet lapset ja työntekijät on kartoitettu ja ohjattu karanteeniin. Päiväkodissa altistuneet lähikontaktit eli lasten perheet ja työntekijät on tavoitettu ja he ovat saaneet jatkoa varten toimenpideohjeet puhelimitse ja Wilman kautta.

Altistuneet ovat myös saaneet karanteeniin liittyvän ohjeistuksen. Viikonlopun aikana altistuneet saavat tarkempia ohjeita Turun kaupungin tartuntatautien valvonnasta. Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

Tartuntaketjujen jäljitys on käynnissä, mutta Turun Sanomien mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa tartunnan lähde tai se, onko lapsi ollut ulkomailla. Päiväkodin toimintaa voidaan jatkaa karanteeneista huolimatta.

Lue myös: Suomessa väärää tietoa koronaviruskuolemista – kymmenet Helsingin hoivakodeissa menehtyneet puuttuvat raporteista

Kommentoi Facebookissa