Suomalaisilla olympiatoivoilla lupaavia kisoja

Ilkka Herola palautti Suomen yhdistetyn arvokisamitalikantaan Oberstdorfin MM-kisoissa 2021. (Kuva AOP)

Ilkka Herolalla on tällä hetkellä nopein hiihtovauhti yhdistetyn maailmancupissa. Tero Seppälällä puolestaan kulkee lupaavasti ampumahiihdossa.

HIIHTO Yhdistetyn maailmancupissa kilpailtiin viimeistä kertaa ennen joulutaukoa Itävallan Ramsaussa. Päivän kisa oli suomalaisittain kaksijakoinen, kun Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola onnistuivat hyvin, mutta Otto Niittykoskella ja Eero Hirvosella oli vaikeampaa.

Herola oli lähellä jättipaukkua. Tasajalka-alastulo kuitenkin verotti pisteitä, ja eroa kärkeen kertyi yli puolitoista minuuttia.

Ladulla Herola kuitenkin näytti, miksi hänellä on kiertueen parhaan hiihtäjän liivi. Sijalta 14 matkaan lähtenyt Herola kiri itsensä kuudenneksi.

Lauantaina Herola hiihti päivän kisassa hurjan nousun ja loppukirissä onnistui varmistamaan itselleen kauden ensimmäisen podiumin. Mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 19 lähtenyt Herola oli jäänyt kärjestä lauantaina puolitoista minuuttia ja palkintosijastakin minuutin.

Mäkiaho onnistui mäessä sunnuntaina erinomaisesti, mutta ladulla hänellä oli vaikeampaa. Tuloksissa Mäkiaho oli 17:s.

Niittykoski oli tuloksissa 39:s. Hirvonen jäi mäessä viimeiseksi jouduttuaan huonoon tuulirakoon, eikä startannut hiihtoon.

Maastohiihdossa Suomen Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä taistelivat hienosti hiihdon parisprinttifinaalissa Dresdenin maailmancupin kisassa. Joensuu oli ankkurina tuoda Suomen jopa kakkosena maalin, mutta paukut loppuivat kuitenkin, ja Suomi taipui neljänneksi.

Suomen miehillä ei ollut asiaa parisprintin finaaliin. Vauhti ei riittänyt alkuunkaan.

Tero Seppälä jatkoi sunnuntaina hienoja otteitaan ampumahiihdon maailmancupissa. Seppälä oli Ranskan Annecyssa järjestetyssä yhteislähtökisassa 13:s.

Seppälä selvitti kaksi ensimmäistä ampumapaikkaa puhtaasti, mutta pystypaikoilta tuli kummaltakin paikalta yksi sakko. Eroa kisan voittaneeseen Ranskan Emilien Jacqueliniin Seppälällä kertyi vajaat 50 sekuntia.

Naisten puolella suomalaisilla ei sujunut. Edellisissä kisoissa lupaavasti esiintynyt Mari Eder sukelsi nyt pahasti ja oli tuloksissa vasta 25:s. Eder muni ampumapaikoilla ja saldoksi tuli peräti seitsemän sakkokierrosta.

Suomen entisessä menestyslajissa mäkihypyssä Niko Kytösaho oli Sveitsin Engelbergissä maailmancupin kisassa 26:s. Maailmancupin pisteitä tuli, mutta Kytösaho oli pettynyt.

– Vaikea päivä oli tänäänkin. Aika samanlaista hyppäämistä kuin koko viikonloppu, vähän pystyin parantamaan eilisestä. Pääsin kuitenkin toiselle kierrokselle, ja otin muutaman pisteen, vähän mukavampi lähteä joulutauolle, Kytösaho sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Toivotaan nyt, että pieni tauko tekee hyvää, ja mäkiviikolla pääsee takaisin omalle tasolle, Kytösaho jatkoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tero Seppälä löi mollaajille jauhot suuhun – suomalaisella ampumahiihdolla toivoa

Kommentoi Facebookissa