Suomalaisjoukkue avaa jalkapallon Mestarien liigan karsinnat Belfastissa

PK-35 Vantaa on edennyt naisten Mestarien Liigan karsinnassa jatkoon jo neljästi.

PK-35 Vantaa on edennyt naisten Mestarien Liigan karsinnassa jatkoon jo neljästi. (Kuva AOP)

Naisten mestarijoukkue PK-35 Vantaa osallistuu kuudetta kertaa karsintaturnaukseen.

JALKAPALLO Naisten hallitseva futismestari PK-35 Vantaa osallistuu jo kuudetta kertaa jalkapallon Mestarien liigan karsintaturnaukseen. Vantaalaiset matkaavat tällä kertaa Belfastiin taistelemaan jatkopaikasta.

Naisten Mestarien liigan karsinnat pelataan neljän maan miniturnauksina. Turnausvoittaja sekä kymmenen karsintaturnauksen paras lohkokakkonen etenevät lokakuussa alkavaan pudotuspelivaiheeseen. PK-35 Vantaa on edennyt jatkopeleihin neljästi.

Vantaalaiset kohtaavat 22.-28.8. pohjoisirlantilaisen Linfield Ladies FC:n, irlantilaisen Shelbourne Ladies FC:n ja puolalaisen Medyk Koninin.

– Tavoitteemme on ehdottomasti mennä tästä miniturnauksesta jatkoon. Sitten toivomme, että saamme ensimmäisellä pudotuspelikierroksella sellaisen vastustajan, jota vastaan meillä on mahdollista pelata. Jos sieltä tulee joku Lyon, niin ehkä joudumme laittamaan bussin maalin eteen, päävalmentaja Jari Väisänen heittää.

– Eikä, kyllä me pelaamme! europeleihin jo kuudetta kertaa valmistautuva Tia-Maria Jaakonsaari puolestaan kommentoi.

Tia-Maria Jaakonsaari valmistautuu jo kuudetta kertaa europeleihin.
Tia-Maria Jaakonsaari valmistautuu jo kuudetta kertaa europeleihin. (Kuva PK-35)

Yksi tärkeimmistä syistä Tia-Maria Jaakonsaarella Suomessa ja PK:ssa pysymiseen on halu päästä pelaamaan näitä pelejä. Mestaruuden voittaminen, jotta joukkue pääsee tähän turnaukseen.

– Tämä on minulle henkilökohtaisesti kauden kohokohta. Isommista maista pääsee kaksi joukkuetta mukaan. Olisi upea tilanne, jos myös Suomi yltäisi vielä siihen, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Lohkon ennakkosuosikki on puolalaisryhmä. Medyk Konin on edennyt jokaisella osallistumiskerrallaan karsintavaiheesta jatkoon puhtaalla pelillä. Pudotuspelivaiheessa Medyk Konin on pakottanut skotlantilaisen Rangersin jatkoajalle ja taipunut italialaiselle Brescialle vasta vierasmaalisäännön turvin.

Pudotuspelivaiheeseen on aiemman menestyksen perusteella päässyt suoraan 32 joukkuetta. Mukana ovat muun muassa Saksan jalkapalloliigaa pelaava Bayern München, jonka ykkösmaalivahti on suomalainen Tinja-Riikka Korpela.

Suomalaisten edustamista joukkueista suoraan pudotuspelivaiheeseen pääsevät myös Nora Heroumin Italian jalkapalloliigassa pelaava Brescia, Tia Hälisen Tsekin pääsarjassa pelaava Sparta Praha, Emmaliina Tulkin ruotsalainen Linköping sekä Anna Westerlundin norjalainen LSK Kvinner. Hallitseva mestari on ranskalainen Lyon.

  • Naisten Mestarien liigasta voit lukea lisää muun muassa WikiPediasta 

Kommentoi Facebookissa