Suomalaismiehen epäillään hyväksikäyttäneen 30 lasta – poliisi uskoo uhreja paljastuvan vielä lisää

Epäilty tekijä on käyttänyt hyväksikäytöissä apunaan sosiaalisen median palveluita.

Epäilty tekijä on käyttänyt hyväksikäytöissä apunaan sosiaalisen median palveluita. (Kuva Fotolia)

Kaikki tiedossa olevat hyväksikäyttöjen uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä.

SEKSUAALIRIKOS Lounais-Suomen poliisi on kevään aikana tutkinut rikoskokonaisuutta, missä poliisi epäilee varsinaissuomalaisen nuoren kantasuomalaisen miehen syyllistyneen törkeään lapsenraiskaukseen, törkeisiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävien kuvien levittämiseen, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittäväien kuvien hallussapitoon ja lukuisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

Rikoskokonaisuus tuli poliisin tietoon useiden kotimaisten ja kansainvälisten vinkkien avulla. Epäilty tekijä on käyttänyt hyväksikäytöissä apunaan sosiaalisen median palveluita. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä Keskusrikospoliisin Child Sexual Exploitation -tiimin sekä ulkomaalaisten palveluntarjoajien kanssa.

Poliisi on esitutkinnassa suorittanut paljastavaa rikostutkintaa, jonka seurauksena uhreja on löytynyt eri puolilta Suomea. Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että uhreja paljastuu vielä lisää kansainvälisen oikeusapumenettelyn avustuksella.

Juttuvinkki: Baltzarin rikostutkintavyyhdissä uusi epäilty – poliisi tutkii ihmiskauppaa yli kahden vuoden ajalta

Asiakokonaisuuden päätekijä on ollut tutkintavankina alkukeväästä alkaen. Turun pääpoliisiasemalla tutkittavana olleessa juttukokonaisuudessa on ollut esitutkinnan kohteena myös kolme muuta henkilöä.

Poliisin tiedossa on tällä hetkellä noin 30 hyväksikäytettyä lasta, joiden henkilöllisyydet on saatu selvitettyä. Näistä 13 uhrin osalta esitutkinta on valmistunut ja saatettu syyttäjälle syyteharkintaan. Kaikki tiedossa olevat hyväksikäyttöjen uhrit ovat 8–14-vuotiaita tyttöjä.

Lue myös: Riski joutua seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi on kasvanut – nuoret ovat tavallista enemmän verkossa

Kommentoi Facebookissa