Suomalaisravintoloille lisää Michelin-tähtiä – Palace sai toisen, Kaskis ensimmäisen

Turun Kaskis-ravintola sai ensimmäisenä Helsingin ulkopuolella sijaitsevana ravintolana Michelin-tähden. (Kuva Antti Leino/ Kaskis)

Vuoden 2022 Michelin Guide Nordic Countries -oppaassa on yhteensä 255 ravintolaa.

MICHELIN Norjan Stavangerissa paljastettiin uusi Michelin Guide Nordic Countries -opas. Vuoden 2022 painoksessa on yhteensä 255 ravintolaa, joista 74 on tähditettyjä, 32 on saanut Bib Gourmand -arvion ja 38 palkittiin Michelin Green Starilla.

Kaikkiaan 11 uutta ravintolaa viidessä Nordic Countries -kirjan kattamassa maassa – Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska – on saanut Michelin‑tähden ja kaksi ravintolaa on noussut yhden tähden tasolta kahteen tähteen. Helsinkiläinen Palace palkittiin toisella Michelin-tähdellä.

Palace sijaitsee Helsingin sydämessä, vuoden 1952 olympialaisiin rakennetun modernistisen rakennuksen kymmenennessä kerroksessa. Michelin-arvioitsijat ylistävät, kuinka Eero Vottonen ja hänen tiiminsä tarjoavat hienostuneen ja modernin maistelumenun, jossa moderneihin pohjoismaisiin resepteihin yhdistetään japanilaisia ja ranskalaisia vaikutteita.

Kokit tuovat annokset itse pöytään ja viimeistelevät ne siinä, mikä tuo ruokailuun uuden upean tason. Vuonna 1987 Palace oli ensimmäinen Michelin-tähden Suomessa saanut ravintola.

Suomessa Turussa sijaitseva ravintola Kaskis sai ensimmäisenä Michelin-tähden Helsingin ulkopuolella. Kokit Erik Mansikka ja Simo Raisio ovat luoneet maistelumenun, jossa on rohkeita makuja sekä värejä ja hienoja, herkullisia yhdistelmiä. Näin Michelin-arvio:

“Kaskis is a place of contrasts. It’s run by a team with colourful hair and bold tattoos, yet the atmosphere is serene – and the cooking comes with powerful colours and flavours yet a delicate, detailed touch. The skilfully prepared 7 course set menu is accompanied by either wine or non-alcoholic pairings.”

Viiden uuden Green Starin saajien joukossa on myös ravintola Natura Helsingissä. Ravintola Kaskisin Christina Haukka sai puolestaan Michelin Sommelier -palkinnon. Arvostelun mukaan Christina Haukan rento ja samalla erittäin tarkkaavainen lähestyminen, kun hän esittelee tietojaan viineistä, teki vaikutuksen tarkastajiin.

Lue myös: Palace on yhä Suomen paras ravintola – uusi trendi maassamme on brutaalibistro

Kommentoi Facebookissa