Suomalaisten talletustileillä on tällä hetkellä 85 miljardia euroa

Tampere-talossa 4.4. järjestettävä Sijoitusmessut on Suomen suurin, vanhin ja merkittävin yksipäiväinen sijoitusalan tapahtuma.

Tampere-talossa 4.4. järjestettävä Sijoitusmessut on Suomen suurin, vanhin ja merkittävin yksipäiväinen sijoitusalan tapahtuma. (Kuva Sijoitusmessut)

Pörssikelloa soitetaan poikkeuksellisesti Suomen vanhimmilla sijoitusmessuilla.

SIJOITTAMINEN Talletustileillä on tällä hetkellä varallisuutta noin 85 miljardia euroa. Pörssisäätiön mukaan noin 800 000 suomalaista on sijoittanut 30 miljardin verran osakkeisiin ja noin miljoonalla on rahastoissa kiinni 20 miljardin varallisuus. Suurin omaisuus, peräti 300 miljardia, on sijoitettuna omiin koteihin, kesämökkeihin tai sijoitusasuntoihin.

Suomalaiset hakevat nyt säästöillensä parempaa tuottoa, sillä nollakorkoiset tilit ovat tätä päivää. Vuodesta 1999 saakka yhtäjaksoisesti järjestetty Sijoitusmessut on Suomen suurin ja vanhin yksipäiväinen sijoitusalan tapahtuma. Huhtikuun alussa pidettävä maksuton tapahtuma Tampere-talossa on tarkoitettu kaikille taloudesta ja sijoittamisesta kiinnostuneille yksityishenkilöille ja organisaatioille.

Sijoitusmessut käynnistyvät Pörssisäätiön järjestämällä Pörssiaamu-tapahtumalla. Sen jälkeen pörssipäivä avataan historiallisesti Tampereelta käsin, kun Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman soittaa pörssikelloa.

Messujen teemoina ovat rahastosijoittaminen ja talletukset, pörssi- ja asuntosijoittaminen sekä metsä- ja maaomaisuus. Uutena kategoriana mukana on ajankohtainen joukkorahoitus, jota käsitellään kattavasti sekä messujen puheenvuoroissa että näytteilleasettajien osastoilla.

Rahoituslaitosten katsauksen talouden tilanteesta ja ajankohtaisista sijoitusnäkymistä tarjoavat esimerkiksi Nordea Personal Bankingin johtaja Topi Manner, OP-Ryhmän seniorianalyytikko Hannu Rauhala, pitkän linjan ekonomisti Lauri Uotila sekä suurimpien rahoituslaitosten pääekonomistit.

Pörssisäätiön järjestämässä Kunnat ja valtio omistajina -paneelissa asiantuntijoina kuullaan kansanedustaja Pekka Haavistoa, Ilmarisen johtaja Jaakko Kianderia sekä Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskista. Paneelia vetää Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

  • Sijoitusmessut-tapahtuman Tampere-talossa 4.4.2017 ohjelman löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa