Suomalaistuottajat hittiräppäri G-Eazyn uuden kappaleen takana

G-Eazy on myynyt viimeisimmällä albumillaan platinaa. (Kuva Bobby Bruderle)

G-Eazy on myynyt viimeisimmällä albumillaan platinaa. (Kuva Bobby Bruderle)

Kuuntele MD$:n sekä Alex Leonen tuottama biisi artikkelin lopusta.

MUSIIKKI Viime kesänä Tampereen Blockfesteilla esiintynyt ja Suomessakin tuplaplatinaa pelkästään Me, Myself & I -kappaleellaan myynyt yhdysvaltalaisräppäri G-Eazy julkaisi perjantaina kaksi uutta biisiä.

Muun muassa Britney Spearsin kanssa yhteistyötä tehnyt artisti on kiertänyt koko vuoden keikoilla When It’s Dark Out -menestysalbuminsa tiimoilta, joten uutta materiaalia on odotettu fanien keskuudessa hartaasti.

Suomalaisittain yllättävää oli, että kappaleista toinen (Bone Marrow) on sävelletty kotimaisin voimin. Tuotannosta vastaavat nimittäin helsinkiläiset Santeri Kauppinen alias MD$ sekä Aleksi Asiala alias Alex Leone.

https://www.instagram.com/p/BJTI6XLAmJk/?taken-by=blockfest

Lontoosta käsin operoivaan Last Night in Paris -kollektiiviinkin kuuluva MD$ eli Million Dollar $mile tunnetaan Suomessa yhteistyöstään erityisesti Mikael Gabrielin ja hänen Tasoi Records -levymerkin kanssa. Kauppinen on toiminut alusta alkaen myös MG:n dj:nä. Tämän lisäksi hän on tehnyt jo vuosien ajan tuotantoa kansainvälisille markkinoille.

Bone Marrow -kappaleella vieraileva brittiläinen Danny Seth on levyttänyt useita kappaleita Kauppisen taustoihin. G-Eazy ja Danny Seth puolestaan ovat tehneet yhteistyötä jo aiemminkin, esimerkiksi vuonna 2014 ilmestyneellä pienimuotoisella hitillä Lotta That.

PME Recordsin luottotuottajana tunnetun Aleksi Asialan työhistoriasta löytyy biisejä mm. JVG:n ja Redraman kanssa. Toista jalkaansa Los Angelesissa pitävä biittinikkari on niin ikään saanut soundiaan myös kansainvälisille vesille.

Kommentoi Facebookissa