Suomalaisunelma Stanley Cupista karkaamassa – Washington vain voiton päässä mestaruudesta

Suomalaishyökkääjä Erik Haula ja Vegas Golden Knights ovat nyt pakkovoiton edessä.

Suomalaishyökkääjä Erik Haula ja Vegas Golden Knights ovat nyt pakkovoiton edessä. (Kuva AOP)

Erik Haula onnistui nyt ottelussa, mutta Vegas osui pääasiassa vain maalitolppiin.

JÄÄKIEKKO Washington Capitals on enää voiton päässä Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n mestaruudesta ja halutusta Stanley Cup -pokaalista. Joukkue voitti kotiottelussaan kauden tulokasjoukkue Vegas Golden Knightsin maalein 6–2 ja johtaa loppuottelusarjaa voitoin 3–1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Vegas aloitti ottelun vahvasti ja edellisessä ottelussa epäonnistunut Erik Haulan johtama kakkosketju loi vaarallisia tilanteita. Suomalaishyökkääjä osui kerran jo tolppaan, mutta vielä parempi maalintekotilaisuus oli hänen ketjukaverillaan James Nealilla. Haula antoi erinomaisen syötön, mutta tyhjän maalin sijaan myös Neal laukoi tolppaan.

Capitals sen sijaan ei epäonnistunut saadessaan ylivoiman. T.J. Oshie laukoi avausosuman ja joukkue vei lopulta avauserän puhtaasti maalein 3–0. Toinen erä kulki samaa tahtia, kun Vegas ei onnistunut saamaan kiekkoa tolppaa lähemmäksi maalia, Capitalsin John Carlson sen sijaan siirsi ottelun erän lopussa ylivoimalla jo lukemiin 4–0.

Päätöserässä Neal onnistui lopulta laukomaan kavennukseksi 4–1 ylivoimalla, syöttäjänä toimi Erik Haula. Seitsemän minuuttia ennen loppua Reilly Smith nosti vielä kavennuksen 4–2 sekä pienen toivonkipinä, jonka Washingtonin Michal Kempný ja Brett Connolly sammuttivat loppulukemiin 6–2.

Seuraava ottelu käydään Las Vegasissa perjantaiaamuna varhain Suomen aikaa. Vegas Golden Knights on nyt pakkovoiton edessä, muussa tapauksessa Washington Capitals on se joukkue, joka  juhlii ensimmäistä mestaruuttaan.

Lue myös: Vain yksi suomalainen voi voittaa Stanley Cupin – Erik Haulan Las Vegas kohtaa Washingtonin

Kommentoi Facebookissa