Suomeen muuttavat pandat Huá Bào ja Jín Bàobào – pariskunnasta toinen on utelias ja toinen ujo

Urospanda Huá Bào on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan.

Urospanda Huá Bào on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan. (Kuva Anna Palmroth)

Kiinan metsähallinnon asiantuntijat ovat kiitelleet Ähtärin Snowpandataloa hyvin toteutetuksi.

PANDAT Ähtäri Zoohon muuttavat pandat Huá Bào ja Jín Bàobào ovat kotoisin Sichuanin provinssista Kiinasta. Neljävuotias urospanda Huá Bào on syntynyt 10. heinäkuuta 2013 Bifengxian pandakeskuksessa.

– Huá Bào on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan, luonnehtii isopandat Kiinassa tavannut Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth.

Naaraspanda Jín Bàobào on kolmevuotias. Se on syntynyt 20. syyskuuta 2014 Dujiangyan pandakeskuksessa, jossa molemmat pandat nyt asuvat. Suomeen pandoja odotetaan alkuvuonna.

– Jín Bàobào on hyvin kaunis panda. Se on selvästi varovaisempi ja ujompi kuin Huá Bào. Yhdessä ne ovat hauska pari. Jín Bàobàolla on hauskoja piirteitä, sillä se tahtoo esimerkiksi nousta puuhun aterioimaan. Pandat tekevät näin vain luonnossa, eivät tarhaoloissa.

Suomen ilmasto-olosuhteet vastaavat olosuhteita pandojen kotivuorilla Kiinassa. Suomessa pandoille on tarjolla luminen ja kylmä talvi, joka taittaa kevääseen. Tämä on yksi keskeinen syy sille, miksi Kiinan panda-asiantuntijat halusivat sijoittaa pandat juuri Ähtäriin ja Suomeen. Pandan luontainen mustavalkoinen värityskin juontaa juurensa siitä, että se on toimiva suojaväri lumisessa vuoristossa.

Ähtäri tarjoaa pandoille niille mieluisat lajityypilliset olosuhteet toivottavasti mahdollistaen luonnonmukaisen lisääntymisen. Snowpandatalon käyttöönottotarkastus on tänään ja Ähtäri on valmis vastaanottamaan pandat. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat ovat tarkastaneet Ähtärin Snowpandatalon marraskuussa ja ovat todenneet rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuiksi Kiinan ulkopuolella.

Snowpandatalossa saa vierailla kerrallaan vain rajallinen määrä ihmisiä, joten Lippu.fi ottaa käyttöön niin sanotut aikaikkunat, joiden avulla kävijät voivat ostaa pääsyn taloon tietylle päivälle ja kellonajalle. Lipunmyynti on jo alkanut, ennakkoon ostettuna liput Ähtäri Zoohon ja Snowpandataloon maksavat 16–36 euroa.

Kommentoi Facebookissa