Suomeen saapuva Tasha Taylor on toisen polven bluesmuusikko

Tasha Taylorin omaa tyyliä luonnehditaan bluesin ja soulin värittämäksi.

Tasha Taylorin omaa tyyliä luonnehditaan bluesin ja soulin värittämäksi. (Kuva tashataylor.com)

Amerikkalaisartisti kiertää huhtikuussa maata viidellä paikkakunnalla.

MUSIIKKI Järvenpää, Rauma, Helsinki, Espoo ja Oulu. Siinä viisi paikkakuntaa, joissa saadaan nauttia amerikkalaisen blues- ja soulmuusikko Tasha Taylorin keikoista. Toisen polven muusikon isä on Stax-legenda Johnnie Taylor.

Tasha Taylor on julkaissut tähän mennessä kolme pitkäsoittoa. Vuonna 2008 julkaistun Revival-esikoislevyn jälkeen varsinaisena läpimurtona pidetään albumia Taylormade vuodelta 2012. Viime vuonna ilmestynyt Honey For The Biscuit keräsi sekin ylistäviä arvioita. Levyllä vierailevat muun muassa Samantha Fish, Tommy Castro ja Keb Mo.

Oliko heti selvää, että suuntaudut isäsi lailla musiikkialalle?

– Muitakin mahdollisuuksia pohdin. Isäni kysyi minulta monta kertaa, olenko varma asiasta. Mutta olin jääräpää ja varma asiastani, näyttelijänäkin tunnettu Tasha muistelee.

Tasha Taylor koki olevansa etuoikeutettu, kun sai kuulla isältään paljon taustatietoa musiikkibisneksestä ja siitä, mitä kaikkea se toisi tullessaan. Esikuvikseen hän mainitsee sellaisia nimiä kuin Etta James, Aretha Franklin, B.B. King ja Lauryn Hill. Ja tietenkin oman isänsä.

Taylorin omaa tyyliä luonnehditaan bluesin ja soulin värittämäksi. Mukana on myös ripaus kantria, gospelia, funkia ja jopa poppia. Lahjakkaalle naiselle ennustetaan valoisaa tulevaisuutta niin artistina, lauluntekijänä kuin tuottajanakin.

Suomi ei ole Tasha Taylorille täysin tuntematon kolkka, sillä hän on vieraillut täällä osana viimeisintä Blues Caravan -kiertuetta. Samaisella rundilla oli mukana myös Ina Forsman.

– Se oli oikein mukava kokemus. Pidin todella paljon meiningistä Suomessa, Taylor kehuu.

Tulevat Suomen keikat on tuottanut Bluesland ja Taylor lupaa, että luvassa on hyvä show, hyviä lauluja ja hyvää musiikkia.

– Toivottavasti voin inspiroida muita ihmisiä.

Tasha Taylor Suomessa

Järvenpää, Järvenpää-talo 7.4.

Rauma, Brummi 8.4.

Helsinki, Malmi-talo 11.4.

Espoo, Sellosali 12.4.

Oulu, Teatteri Rio, 13.4.

Kommentoi Facebookissa