Suomella upea salibandypäivä – miehet kaatoivat Ruotsin, naiset MM-finaaliin

Suomi tuulettaa salibandyn MM-kisoissa. (Kuva Salibandyliitto)

Suomen miesten salibandymaajoukkue voitti MM-kisojen alkusarjapelissä Ruotsin 7-3. Suomen naisten maajoukkue voitti MM-välieräottelussa Tshekin 5-4.

SALIBANDY Suomi otti lauantaina Ruotsista komean 7-3 -voiton salibandyn miesten MM-kisojen alkusarjan ottelussa Helsingissä. Suomen voitto ei ollut yllätys, mutta yllättävää oli, että Suomi voitti niinkin selkein lukemin.

Suomen voitto oli samalla historiallinen. Suomi ei ollut pystynyt kukistamaan Ruotsia aiemmin vielä koskaan aikaisemmin MM-kisojen alkusarjassa, vaikka on pystynyt voittamaan Ruotsin MM-finaalissa.

– Maltettiin ja odotettiin, olemme opetelleet vastustajan pelityyliä syksyn aikana käytyjen pelien aikana. Maalinteko tehtiin Ruotsille hankalaksi, maalivahti ja puolustus toimivat hyvin, päävalmentaja Petteri Nykky analysoi Suomen voittoa Salibandyliiton tiedotteessa.

Nykky kiitteli pelaajiensa asennetta.

– Kovaa kun mennään, niin välillä rytisee. Varsinkin lopussa rytinäryhmä oli maalin edessä, vastustajalle tarjottiin palloa, jotta eivät pääse heti maalille. Jätkät olivat hyvin hereillä.

Suomen sankari oli Ville Lastikka, joka rankaisi Ruotsia kolmella maalilla. Lastikka syötti lisäksi yhden maalin.

– Mahtava fiilis pelata, yleisö oli hyvin mukana ja saimme sitä myöten tuotua tunteen peliin. Oli todella hieno ilta pilata, Lastikka kommentoi kiitellen yli 7000 katsojan kannustusta.

Alkulohkon voitossa kiinni oleva Suomi pelaa sunnuntaina Latviaa. Ruotsi kohtaa maanantaina Tanskan.

Naisten MM-kisojen välieräottelussa Uppsalassa Suomi voitti Tshekin maalein 5-4. Loppuottelussa sunnuntaina Suomi pelaa Ruotsia vastaan, joka välierässään murskasi Sveitsin peräti 14-1.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi aloitti salibandyn MM-kisoissa helpolla voitolla – pelasiko Suomi tosissaan?

Kommentoi Facebookissa