Suomelle kahden kultamitalin ilta – Tähdelle jo kolmas mitali EM-kisoissa

Henry Manni kirkasti vuorokaudessa hopeamitalinsa kultaiseksi.

Henry Manni kirkasti vuorokaudessa hopeamitalinsa kultaiseksi. (Kuva SUL)

Henry Manni kelasi ja Ronja Oja juoksi Euroopan mestaruuteen parayleisurheilussa.

PARAYLEISURHEILU Suomella oli kahden mestaruuden ilta parayleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä. Ensin Henry Manni kelasi T34-luokan 400 metrillä voittoon ja hetkeä myöhemmin Ronja Oja juoksi oppaansa Jesper Ojan kanssa mestariksi näkövammaisten T11-luokan 100 metrillä.

Henry Mannin tunnelmat kirkastuivat vuorokaudessa, kun satasen hopean jatkoksi 400 metrillä tuli kultaa. Manni voitti matkan kisaennätyksellä 54,40.

– Nyt on vähän eri fiilis. Sain semmoista rentoa ja hyvää kelausta, mihin tiedän pystyväni. Aikakin oli hyvä. Tilastokakkosena lähdin ja pystyin voittamaan, Manni iloitsi.

Satasella hän harmitteli, että kelaus ei sujunut toivotusti hopeasta huolimatta. Ratakierrokselle lohjalainen löysi rentouden.

– Kotona 3D-tulostetut lyöntikapulat toimivat. Tämän kisan perusteella on kiva lähteä kasia hakkaamaan. Sinne voi lähteä rennolla ja hyvällä fiiliksellä, Manni sanoi.

Mannilla on 800 metriä ohjelmassa sunnuntaina. Ronja Ojalle mestaruus oli uran ensimmäinen. Oja saavutti aiemmin pituudesta pronssia, mutta pyyhälsi voittoon nyt 100 metrillä. Hänen aikansa oli 13,68.

– Aamun juoksu oli rennomman oloinen kuin nyt, oli parempi aikakin. Odotin tätä aamun jälkeen. Hienolta tuntui, Oja kuvaili tunnelmiaan mestaruuden hetkellä.

Kaksi EM-kultaa voittanut Leo-Pekka Tähti nautti kilpailemisesta myös 800 metrillä, jossa porilainen tuli maaliin neljäntenä, mutta nousi Ranskan Julien Casolin ja Saksan Alhassane Balden hylkäysten jälkeen hopealle. Tähdelle oli hylkäysten syy kisan jälkeen epäselvä.

Tähti jäi alunperin pronssista vain sadasosia, hänen aikansa ”nelosmatkallaan” oli 1.40,82. Samalla ajalla britti Nathan Maguire jäi tasaisessa kisassa lopulta kolmanneksi.

– Hieno kokemus! Hyvin jaksoin 650 metriä painaa omasta mielestäni, sitten alkoi sakkaamaan, mutta loppu tuli taas hyvin. Todella hyvä veto, Tähti summaili päällisin puolin.

Tähti oli alkuperäiseen nelossijaansakin tällä matkalla tyytyväinen ja iloitsi suuresti niin Ojan kuin Manninkin onnistumisista. EM-viikon sokerina pohjalla odottaa hänen päämatkansa 100 metriä, jonka alkuerät kelataan perjantaina ja finaali lauantaina.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Leo-Pekka Tähti ennätysajalla jo toiseen mestaruuteen – Henry Manni kelasi EM-hopeaa

Kommentoi Facebookissa