Suomen ensimmäiset pandat saapuvat kohta – pandakaksikko sai jo uudet nimet

Jin Bao Bao on Ähtäriin saapuvasta pandakaksikosta naaraspuolinen.

Jin Bao Bao on Ähtäriin saapuvasta pandakaksikosta naaraspuolinen. (Kuva Jukka Salo)

Pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa ja yleisö pääsee näkemään tulokkaat helmikuussa.

PANDAT Ähtäri Zoo saa torstaina 18. tammikuuta odotettuja vieraita. Silloin Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyy Kiinasta pandakaksikko Hua Bao ja Jin Bao Bao.

Pandafanit joutuvat malttamaan mielensä kuitenkin vielä jonkin aikaa, sillä yleisö pääsee seuraamaan pandojen elämää Ähtärin uudessa pandatalossa lauantaista 17. helmikuuta alkaen.

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa. Saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Myös Suomessa pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa pandatalossa.

– Pandanhoitajamme sekä eläinlääkärimme ovat päässet loppuviikolla pandojen luo Kiinaan. Sieltä saamme kuulumisia ja kuvia entistäkin enemmän tämän meidän kaksikkomme kautta. He tutustuttavat pandat kuljetuslaatikoihin sekä itseensä, jotta pandojen tulo olisi mahdollisimman helppoa, sanoo Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio.

Pandoille on haettu myös suomenkieliset nimet. MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan ehdotuksia, joiden joukosta voittajanimiksi äänestettiin Pyry ja Lumi. Pandoista Hua Bao on uros ja Jin Bao Bao naaras.

Pandojen alkuperäiset nimet säilyvät, mutta Ähtäri Zoo halusi uusille tulokkaille myös suomenkieliset kutsumanimet.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat snowpandat. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, sanoo Kari Vainio.

Kommentoi Facebookissa