Suomen hiihtäjät valittu Planican MM-kisoihin

Iivo Niskanen on voittanut urallaan kolme olympiakultaa ja yhden MM-kullan. (Kuva AOP)

Ristomatti Hakola kelpasi MM-kisoihin. Katri Lylynperä ei.

HIIHTO Suomen Hiihtoliitto nimesi tiistaina maastohiihdon joukkueen parin viikon kuluttua alkaviin Planican MM-kisoihin. Joukkueessa on mukana 17 urheilijaa.

Naisten joukkueeseen valittiin Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski. Katri Lylynperää ei MM-kisoissa nähdä.

Miesten joukkueeseen valittiin Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen ja Lauri Vuorinen. Tuore nuorten maailmanmestari Anttola pääsee ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa

Hiihdon MM-kisat kilpaillaan Slovenian Planicassa alkavat 22. helmikuuta ja päättyvät 5. maaliskuuta. Maastohiihdon MM-ohjelmassa ovat perinteisen hiihtotavan sprintit, skiathlonit, vapaan hiihtotavan parisprintit, 10 ja 15 kilometrin vapaan väliaikalähdöt, viestit sekä 30 ja 50 kilometrin yhteisteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Suomen suurimmat mitalitoivot ovat Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Myös viesteissä Suomella on realistisia mitaliodotuksia.

Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet Planican MM-kisoihin julkaistaan ensi viikolla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jenny Rautionahon raju kaatuminen säikäytti

Kommentoi Facebookissa