Jenny Rautionahon raju kaatuminen säikäytti

Jenny Rautionaho leiskauttaa siivua. (Kuva AOP)

Jenny Rautionahon kerrotaan voivan hyvin, mutta hän on sairaalassa yön yli tarkkailussa.

MÄKIHYPPY Suomalaisessa mäkihypyssä koettiin sunnuntaina dramaattisia hetkiä, kun Jenny Rautionaho kaatui hyppynsä maailmancupin kisassa Willingenissä. Rautionahon hyppy oli todella pitkä, 128,5 metriä.

Rautionahon kaatuminen oli raju. Hän jäi tuskissaan monttuun, mistä hänet myöhemmin kuljetettiin sairaalaan.

Hiihtoliitto tiedotti sunnuntai-iltana Rautionahon voivan hyvin. Hän viettää yön kuitenkin sairaalassa tarkkailussa.

Rautionahon kaatuminen tuli uran kannalta pahaan paikkaan. Hän oli juuri löytänyt hyvän hyppyvireen. Lauantaina hän oli leiskauttanut Willingenissä lupaavasti sijalle 17.

Pekingin olympiakisoissa vuosi sitten Rautionaho ei päässyt toiselle kierrokselle. Tällä kaudella hän on parantanut tasoaan selvästi. Maailmancupin kokonaispisteissä hän on sijalla 28.

Suomen naismäkihyppyä vuosikaudet hallinnut Julia Kykkänen on menettänyt Suomen ykköstähden asemansa Rautionaholle. Kykkänen on maailmancupissa sijalla 40.

Rautionahon tämän kauden päätavoitteena olisivat tietysti parin viikon kuluttua alkavat Planican MM-kisat. Ensi viikolla kuultaneen lisätietoa, onko Rautionahon kisamatka Willingenin kaatumisen myötä vaarassa.

Myös miehet hyppäsivät viikonloppuna Willingenissä. Sunnuntain kisassa Antti Aalto pääsi ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle oltuaan tuloksissa 29:s. Eetu Nousiainen oli 35:s ja Niko Kytösaho 37:s.

Lauantaina Aalto oli ollut 26:s. Kytösahon sijoitus oli sunnuntain tapaan 37:s.

Kokonaiscupissa Aalto on sijalla 37. Kytösaho löytyy sijalta 41 ja tuore nuorten maailmanmestari Vilho Palosaari sijalta 48.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi nousussa – Vilho Palosaari leiskautti mäkihypyn MM-kultaa!

Kommentoi Facebookissa