Mahtavaa suomalaista tennishistoriaa – Suomi maailman 16 parhaan joukossa

Emil Ruusuvuori on Suomen tenniksen ykköstähti. (Kuva AOP)

Suomi voitti tenniksen Davis Cupissa Argentiinan otteluvoitoin 3-1. Argentiina on kovatasoinen perinteikäs tennismaa.

TENNIS Suomen miesten tennismaajoukkue on edennyt ensimmäistä kertaa historiassaan 16 parhaan maan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen. Suomi kaatoi Emil Ruusuvuoren johdolla Argentiinan voitoin 3–1.

Suomen voiton sinetöi Emil Ruusuvuori. Hän kohtasi sunnuntain kaksinpelissään Facundo Bagnisin (ATP-88). Tämä korvasi yllättäen Argentiinan loukkaantuneen ykköspelaajan Francisco Cerundolon (ATP-31).

Ruusuvuori oli armoton kotiyleisön edessä. Hän vei ottelun voiton erin 7-5, 6-1.

Ruusuvuori todellakin oli Suomen voiton takuumies. Hän voitti myös lauantaina oman kaksinpelinsä ja vei sunnuntaina yhdessä Harri Heliövaaran kanssa voiton nelinpelissä.

Voiton ratkettua Ruusuvuori olikin innoissaan.

– Oli aika paljon tennistä tänään. Nelinpeli oli poikkeuksellisen pitkä, mutta alun vaikeuden jälkeen löysin hyvän vireen. Oli aivan uskomatonta pelata kotiyleisön edessä, ennätysmäärä ihmisiä paikalla – vähän meinaa sanat loppua kesken. Unelmasta tuli totta. Espoo Metro Areena on meidän olohuoneemme, fiilisteli Ruusuvuori Tennisliiton verkkosivuilla.

– Meidän koko joukkueemme on tehnyt valtavasti töitä ja mennyt omilla urillaan vahvasti eteenpäin. Nyt pääsemme yhdessä pelaamaan maailman parhaiden maiden kanssa, se on todella inspiroiva asia, hän jatkoi.

Suomi on siis ensi kertaa mukana Davis Cupissa 16 parhaan joukossa. Argentiina on perinteikäs tennismaa, jolla on ollut paljon huippupelaajia. Vaikka Argentiinan kokonaistaso on viime vuosina hieman hiipunut, on sen voittaminen suomalaisisilta merkittävä teki.

Davis Cup Finalsin alkulohkovaihe pelataan 12.-17. syyskuuta. Lohkojaot ja pelipaikat selviävät myöhemmin.

Alkulohkoista kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan loppuvaiheeseen, joka pelataan Espanjassa Malagassa 21.-26. marraskuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen teki urheiluhistoriaa – valittiin tähdistöpeliin

Kommentoi Facebookissa