Paulus Arajuuri teki yllättävän seuravalinnan

Paulus Arajuuri teki HIFK:n kanssa sopimuksen helmikuussa 2023. (Kuva HIFK)

Paulus Arajuuri jatkaa uraansa Suomessa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän on tehnyt sopimuksen HIFK:n kanssa.

JALKAPALLO Viime kaudella Veikkausliigan jumboksi jäänyt ja Ykkösen kauteen valmistautuva HIFK täräytti maanantaina ison uutisen. Suomen maajoukkuelegenda Paulus Arajuuri on solminut kahden vuoden sopimuksen HIFK:n kanssa.

Arajuuri, 34, on pelannut Suomen lisäksi ammatikseen Ruotsissa, Puolassa, Tanskassa sekä Kyproksella. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi 58 ottelua ja teki niissä kolme maalia. Hän oli mukana 2021 EM-lopputurnauksessa.

– HIFK:n uusi projekti tuntui kokonaisuutena todella innostavalta ja mielenkiintoiselta. Seurassa on uusi, nuori ja innokas valmennus sekä pelaajisto, jossa on hienoa saada olla mukana. Minulla on kova hinku pelata jalkapalloa sekä päästä tekemään töitä nuorten pelaajien kanssa. HIFK kuuluu seurana ilman muuta pääsarjatasolle kaikilla mittareilla ja teemme kaikkemme, että se myös mahdollisimman pian taas siellä pelaisi, Arajuuri sanoo.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Teemu Kankkunen on ymmärrettävästi innoissaan uudesta vahvistuksesta:

– Meillä on käynnistynyt kolmen vuoden rakennusprojekti nuorehkon ja tavoitteellisen joukkueen kanssa. Se tarvitsee kuitenkin tuekseen kokemusta ja pelillistä johtajuutta. En keksi yksittäisistä pelaajista ketään parempaa tähän rooliin kuin Paulus Arajuuri. Aivan mahtava juttu, että hän haluaa olla mukana rakentamassa uutta HIFK:ta.

– Me saimme yhden suomalaisen jalkapallon suurista ikoneista joukkueeseemme. Paukku on yksi viime vuosien tunnetuimmista ja rakastetuimmista hahmoista kotimaisessa jalkapallossa – eikä vain jalkapallossa, sillä hänen persoonansa kosketti esimerkiksi EM-kisoissa väkeä myös normaalin jalkapalloyleisön ulkopuolelta. HIFK ja Ykkönen saavat todella valovoimaisen ja karismaattisen tähden, Kankkunen jatkaa.

Paulus Arajuuren sopimuksen mahdollisti kaksi yhteistyöyritystä. HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtaja Perttu Hillman kiitteleekin HIFK-henkeä, joka näkyi myös tämän projektin toteuttamisessa.

– Kiitos perusbudjetin ulkopuolisen rahoituksen, saamme tämän tason pelaajan mukaan Rödaan. Täytyy kumartaa näiden yritysten suuntaan ja kiittää siitä, että he ovat mukana luomassa vahvaa jalkapallokulttuuria mahdollistamalla Arajuuren pelaamisen kotimaassa, Hillman toteaa.

HIFK:n jalkapallon edustusjoukkueen taloudellinen tilanne oli viime vuonna vaakalaudalla. Seuran toiminta saatiin kuitenkin pelastettua Stadin Röda Oy Ab -yrityksen kautta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mahtavaa suomalaista tennishistoriaa – Suomi maailman 16 parhaan joukossa

Kommentoi Facebookissa