Turkin maanjäristyksen uhriluku kasvaa – ihmisiä on jäänyt loukkuun sortuneiden rakennusten alle

Romahtaneiden rakennusten syövereistä etsitään loukkuun jääneitä ihmisiä Turkin Diyarbakirissa. (Kuva AOP)

Turkissa ja Syyriassa arvioidaan olevan jo yli 4 000 kuolonuhria.

MAANJÄRISTYS Maanantaina Turkin kaakkoisosissa todettiin kaksi voimakasta maanjäristystä. Ensimmäinen havaittiin aamuneljältä Gaziantepin miljoonakaupungin lähistöllä ja kyseisen 7,8 magnitudin maanjäristyksen tuhovaikutukset ulottuivat Syyrian pohjoisosiin. Toinen 7,6 magnitudin järistys tapahtui puoli kahden maissa sata kilometriä pohjoisempana.

Maanjäristykset ovat romahduttaneet useita rakennuksia sekä Turkissa että Syyriassa. Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin mukaan tuhoutuneina on lähes 3 000 rakennusta, ja useita ihmisiä on jäänyt loukkuun sortuneiden rakennusten alle.

Uhriluku on kasvanut koko ajan. Syyriassa on viranomaisten mukaan menehtynyt yli 1 400 ihmistä ja loukkaantuneita on vähintään saman verran. Turkissa kuolonuhreja arvioidaan olevan jo lähes 3 000, ja loukkaantuneiden määrä on ylittänyt 13 000 henkeä.

Turkki on pyytänyt kansainvälistä apua alueelle, ja useat maat ovat jo vastanneet myöntävästi. Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin ovat lähettäneet surunvalittelunsa tuhon johdosta.

Lue myös: Hyväntekeväisyysjärjestöt ratkoivat varainhankinnan haasteita – syntyi yli 130 lahjoituskohteen verkkopalvelu

Kommentoi Facebookissa