Suomen olympiajoukkueen lopullinen koko selvillä

Suomen joukkueessa Pariisin kesäolympiakisoissa on 57 urheilijaa. Määrä on suurin vuoden 2000 jälkeen.

OLYMPIALAISET Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti maanantaina viimeiset huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Viimeisessä valinnassa Suomen joukkue täydentyi 18:lla uudella urheilijalla.

Urheilijoita valittiin viimeisessä valinnassa golfiin, ratsastukseen, uintiin ja yleisurheiluun. Edellytyksenä valinnalle tietenkin oli, että urheilija oli olympiarankingin perusteella valintakelpoinen.

Kaikkiaan Suomen joukkueessa on 57 urheilijaa. Se on suurin suomalainen kesäolympialaisiin matkaava joukkue sitten Sydneyn 2000 kisojen.

– Meillä on hieno ja monipuolinen joukko urheilijoita edustamassa Suomea Pariisissa. Urheilijoita on kaikkiaan 14:ssä eri lajissa ja joukkueemme on suurempi kuin kertaakaan vuoden 2000 jälkeen. Tämä on selvä osoitus siitä, että pystymme vastaamaan laajalla rintamalla kansainvälisen vaatimustason haasteisiin. Olemme ylpeitä voidessamme tuoda esille suomalaisen urheilun laaja-alaisuuden ja potentiaalin kansainvälisellä areenalla, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen.

Suomi tavoittelee Pariisista kahta mitalia. Ennen olympiadia tavoitteeksi asetettiin kymmenen mitalia, joista kahdeksan saavutettiin Pekingin 2022 talviolympialaisissa.

– Olympialaisiin pääseminen on aina kova juttu ja jokainen kisoihin valittu urheilija on paikkansa ansainnut. Haluamme näillä valinnoilla edistää suomalaisten urheilijoiden uraa ja unelmien tavoittelua. Olemme asettaneet tälle olympiadille Pekingin ja Pariisin kisoihin tavoitteeksi yhteensä 10 mitalia, joten Pariisista tavoittelemme vähintään 2 mitalia, Paavolainen sanoo.

Suomen viimeiset olympiavalinnat

Golf
Tapio Pulkkanen, Kymen Golf

Ratsastus
Joanna Robinson, kouluratsastus (yksilö- ja joukkuekilpailu), Helsinki Riders Club

Uinti
Ida Hulkko, 100 m rintauinti, TaTu Tampere

Yleisurheilu
Anni-Linnea Alanen, keihäs, Oulun Pyrintö
Lassi Etelätalo, keihäs, Joensuun Kataja
Lotta Kemppinen, 100 m, HIFK-friidrott
Toni Keränen, keihäs, Limingan Niittomiehet
Suvi Koskinen, moukari, Kauhajoen Karhu
Urho Kujanpää, seiväs, Tampereen Pyrintö
Elmo Lakka, 110 m aitajuoksu, Jyväskylän Kenttäurheilijat
Elina Lampela, seiväs, Oulun Pyrintö
Sara Lappalainen, 1500 m, Borgå Akilles
Ilona Mononen, 3000 m esteet, Lahden Ahkera
Eveliina Määttänen, 800 m, Espoon Tapiot
Topi Raitanen, 3000 m esteet, Helsingin Kisa-Veikot
Senni Salminen, kolmiloikka, Imatran Urheilijat
Saga Vanninen, 7-ottelu, Tampereen Pyrintö

Kommentoi Facebookissa