Veikkausliigassa kahden kerroksen väkeä – molemmissa päissä tiukkaa

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Veikkausliigassa on hyvin tasaista mestaruustaistossa ja putoamistaistossa. Kärkipään ja tyvipään välillä on jo merkittävä piste-ero.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura voitti sunnuntaina Gnistanin 3-1 ja siirtyi Veikkausliigan kärkeen. KuPS selätti samalla kolmen ottelun tappioputkensa.

Taistelu kärjessä on tiukkaa. Tasapisteissä KuPSin kanssa majailevat HJK ja SJK. HJK hävisi lauantaina Tampereella Ilvekselle 0-3 ja SJK voitti maanantaina vieraissa AC Oulun 2-1.

Ilves on sarjassa neljäntenä. Se on vain kaksi pistettä kolmea kärkijoukkuetta perässä. Viidentenä oleva VPS on jäänyt Ilveksestä pisteen ja kuudentena oleva Haka kaksi pistettä.

Alkaa näyttää siltä, että kärkikuusikko olisi selvä ylempään loppusarjaan. Haastajana on vielä FC Inter, joka seuraa Hakaa kuuden pisteen päässä. Inter voitti maanantaina sarjajumbo FC Lahden 3-0.

Se lienee jo selviö, että Gnistan, AC Oulu, EIF ja FC Lahti pelaavat alemmassa loppusarjassa. FC Lahti vaikuttaa olevan pahassa kurimuksessa, eikä valmentajavaihdoskaan näytä joukkuetta auttaneen.

Ennen Inter-tappiotaan FC Lahti pelasi kolme tasapeliä, mutta ainoan voittonsa tällä kaudella se on saavuttanut 12. toukokuuta pelatussa kotiottelussaan IFK Mariehamnia vastaan.

Putoamistaisto on joka tapauksessa tiukkaa. Yhdeksäntenä oleva Gnistan on vain neljä pistettä FC Lahtea edellä.

Lue myös: Suomen olympiajoukkueen lopullinen koko selvillä

Kommentoi Facebookissa