Suomen Punainen Risti lähettää ensimmäiset avustustyöntekijät – ”Tunnelmat ovat ristiriitaiset”

Unkarin Punainen Risti valmistautumassa pakolaisten saapumiseen viime perjantaina. (Kuva Unkarin Punainen Risti)

Ulkoministeriö on myöntänyt kolmen miljoonan euron rahoituksen Ukrainan tukemiseksi.

UKRAINA Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä on lähdössä Ukrainan konfliktin lähialueille tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota. Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijät auttavat muun muassa materiaalisen avun perillemenossa.

Avustustyöntekijät lähetetään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston varoilla.

– Kun avustustarvikkeita, kuten ruokaa, vettä ja huopia, alkaa saapua, jonkun on varmistettava, että ne varastoidaan oikein ja jaetaan eteenpäin eniten apua tarvitseville – olivat he sitten pakolaisia Ukrainan naapurimaissa tai maahan yhä jääneitä, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Logistiikan avustustyöntekijät Juha Niininen ja Toni Laitinen tulevat työskentelemään Ukrainan ulkopuolella ja varmistamaan, että materiaalinen apu saadaan varastoitua, kuljetettua ja toimitettua avuntarvitsijoille. Hilkka Hyrkkö auttaa puolestaan viestimään Punaisen Ristin avustustyöstä.

– Tunnelmat ovat ristiriitaiset. On surullista, että tällaisen asian takia täytyy lähteä. Mutta saan itse paljon siitä, että pääsen auttamaan ihmisiä, tekemään jotakin järkevää ja merkityksellistä, Niininen kertoo.

Ulkoministeriö on myöntänyt Suomen Punaiselle Ristille kolmen miljoonan euron rahoituksen Ukrainan tukemiseksi. Apu toimitetaan Punaisen Ristin kansainvälisen komitean kautta avuntarvitsijoille.

– Valmistelemme parhaillaan myös materiaalituen lähettämistä Ukrainan naapurimaihin paenneiden tukemiseksi kansainvälisen Punaisen Ristin kautta, kertoo Korhonen.

Aiemmin helmikuussa ulkoministeriö myönsi Suomen Punaiselle Ristille miljoonan euron rahoituksen toimitettavaksi kansainvälisen Punaisen Ristin työhön Ukrainassa.

Lue myös: Suomi lähettää Ukrainaan aseellista materiaaliapua – ”Päätös ei vaaranna kansallista puolustuskykyä”

Näin voit lahjoittaa katastrofirahastoon

Lahjoita verkkosivujen kautta https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/

Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €)

MobilePayllä numeroon 10900

Soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm)

Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

Kommentoi Facebookissa