Suomen yleisurheilulla toivoa – upeita suomalaistuloksia Paavo Nurmen kisoissa

Ella Junnilan korkeushyppykausi on ollut menestyksekäs.

Ella Junnila on hypännyt korkeudessa Suomen ennätyksen. (Kuva AOP)

Paavo Nurmen kisoissa nähtiin yksi Suomen ennätys ja kolme muutakin Dohan MM-kisojen tulosrajojen ylitystä.

YLEISURHEILU Turussa järjestettyjen Paavo Nurmen kisojen tähti oli korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän hyppäsi uudeksi Suomen ennätykseksi tuloksen 194.

Linda Sandblomin ennätys meni rikki yhdellä sentillä. Junnila, 20, ylitti samalla syyskuun Dohan MM-kisojen tulosrajan.

Junnilan aiempi ennätys oli 192. Sen hän hyppäsi viime kesänä Joensuussa.

Junnilan äiti Ringa Ropo liikuttui katsomossa kyyneliin. Ropo tietää, miltä Suomen ennätyksen hyppääminen tuntuu. Onhan hän yhä pituushypyn Suomen ennätyksen haltija tuloksella 685 hypättyään sen tuloksen 1990.

Nuorista suomalaisyleisurheilijoista myös estejuoksija Topi Raitanen on tällä hetkellä kovassa kunnossa. Paavo Nurmen kisoissa Raitanen juoksi ennätysaikansa 8.21,47 sijoittuen kisassa kolmanneksi. Raitasen aika alittaa MM-rajan.

Raitasen aiempi ennätys oli 8.28,48. Hän paransi ennätystään peräti seitsemällä sekunnilla.

Raitasen aika alittaa myös ensi vuonna kisattavien Tokion olympialaisten rajan. Hän ylsi 2010-luvun parhaalla Suomen 3000 metrin esteiden ajalla Suomen kaikkien aikojen viidenneksi. Edellä ovat Jukka Keskisalo, Tapio Kantanen, Ismo Toukonen ja Tommy Ekblom.

Miesten keihäästäkin saatiin ilouutisia kahden suomalaiskilpailijan ylitettyä Dohan MM-rajan. Oliver Helander heitti 84,84 ja Toni Kuusela 83,40. Kuusela heitti ennätyksensä. Dohan MM-rajan hän rikkoi 40 sentillä.

Kisan tuloksissa Helander oli neljäs ja Kuusela kuudes. Voiton vei Viron Magnus Kirt tuloksella 88,32. Saksan Thomas Röhler heitti 86,33 ja Trinidadin Keshorn Walcott 86,09.

Kovasti odotetussa naisten 100 metrin aitojen finaalissa ei nähty henkilökohtaisia ennätyksiä. Annimari Korte oli toinen ajalla 13,02, Nooralotta Neziri kolmas ajalla 13,06 ja Reetta Hurske neljäs ajalla 13,16.

Alkuerissä Hurske oli aitonut ennätyksensä 13,04. Neziri aitoi alkuerissä 12,99. Hän jäi Dohan kisarajasta sadasosan.

Naisten pika-aidat Turussa voitti Yhdysvaltojen Christina Clemons ajalla 12,85.

Kisojen merkittävin ulkomaalaistähti, dopingista kärähtänyt pikajuoksija Justin Gatlin, jäi 100 metrillä toiseksi. Mike Rodgers vei voiton uudella stadionin ennätysajalla 10,00. Gatlin jäi toiseksi sadasosan erolla.

Yleisöä Paavo Nurmen stadionilla oli 13 345 katsojaa. Se on kisojen uusi ennätys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yhdysvaltojen ”b-joukkue” ylivoimainen suosikki – NBA:n supertähtiä Kiinaan MM-turnaukseen

Kommentoi Facebookissa