Suomessa ennätysmäärä 344 uutta koronavirustartuntaa – Turussa lukuisia tartuntoja kouluissa

Turussa useita luokkia ja kokonaisia kouluja on jouduttu asettamaan karanteeniin.

Turussa useita luokkia ja kokonaisia kouluja on jouduttu asettamaan karanteeniin. (Kuvituskuva Fotolia)

Turun tartunnat ovat alkaneet perhepiireistä ja yksityistilaisuuksista, joista ne ovat levinneet luokkiin.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tiedottanut 344 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Lukema on päiväkohtainen ennätys Suomessa, mutta on huomioitava, että keväällä testejä tehtiin vähemmän, jolloin kaikkia tartuntoja ei rekisteröity.

Eniten uusia tartuntoja eli 178 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja on 58 ja Vaasan sairaanhoitopiirissä tartuntoja todettiin 22. Kaupungeittain eniten uusia tartuntoja on Helsingissä 73, Espoossa 50, Turussa 40, Vantaalla 34, Oulussa 16 ja Salossa sekä Savonlinnassa kymmenen.

Turun koronatilanne on tietyillä alueilla heikentynyt viikon aikana huomattavasti. Tartuntoja on ilmennyt erityisesti kouluissa, ja useita luokkia ja kokonaisia kouluja on jouduttu asettamaan karanteeniin. Tartuntoja on tällä viikolla todettu kouluissa kymmenkunta kappaletta.

Juttuvinkki: Koronaan sairastuneiden sairaalahoidon tai kuoleman riski voi moninkertaistua – syynä ikä ja taustasairaudet

Kaksi Turun itäisen alueen koulua eli Varissuon ja Nummenpakan koulujen oppilaat neljänneltä luokalta alkaen siirretään etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Päätös koskee Varissuon koulussa 82 oppilasta ja Nummenpakalla 750 oppilasta.

– Koronatilanne on muuttunut nopeasti erityisesti kouluissa, joissa altistumiset ovat laajoja. Toimimme nopeasti, voimakkaasti ja ennakoivasti jotta tilanne pysyy hallinnassa ja Turku on edelleen turvallinen kaikille. On todella tärkeää estää koronan hallitsematon leviäminen kaupungissa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Päätökseen siirtää koulut etäopetukseen vaikutti erityisesti se, että Varissuolla ja Nummenpakalla tartunnat ovat saaneet alkunsa erityisesti perhepiireistä ja yksityistilaisuuksista, josta tartuntoja on levinnyt useisiin luokkiin. Myös valtion omistama Turun normaalikoulu Varissuolla on siirtämässä 4.–9.-luokat sekä lukion etäopetukseen ensi maanantaista alkaen.

Suomessa on nyt todettu kaikkiaan 15 910 virustartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu 354, sairaalahoidossa on 65 henkilöä ja tehohoidossa kymmenen.

Lue myös: Riskiryhmien influenssarokotukset alkoivat – ”Samanaikainen influenssa ja korona ovat huono yhdistelmä”

Kommentoi Facebookissa