Suomessa on nyt yli 1000 varmistettua koronavirustartuntaa – menehtyneitä yhteensä seitsemän

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 108, joista 32 on tehohoidossa.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 108, joista 32 on tehohoidossa. (Kuva Fotolia)

THL julkaisi karttasovelluksen, josta näkyy varmistetut koronavirustartunnat Suomessa.

KORONAVIRUS THL on avannut karttasovelluksen, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset sairaanhoitopiireittäin Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.  Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

Suomen tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin sekä tapausten sukupuolijakauma. Karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa.

Suomessa on todettu 27.3. klo 9:30 mennessä yhteensä 1025 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19-tautitapausta. Rekisteriin ilmoitetuista tapauksista 53 prosenttia on miehiä ja 47 prosenttia naisia.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 108, joista 32 on tehohoidossa. Suomessa on todettu seitsemän koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa

Lue myös: Kaksi iäkästä henkilöä menehtyi – Suomessa on nyt viisi koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta

Kommentoi Facebookissa