Suomi aloitti mäkiviikon mahalaskulla – ”Ei auta laulut eikä itkut markkinoilla”

Niko Kytösaho leiskauttaa siivua Oberstdorfissa. (Kuva AOP)

Niko Kytösaho oli Oberstdorfissa 43:s ja Antti Aalto 44:s. Molemmat hävisivät muun muassa Turkin parhaalle mäkihyppääjälle.

MÄKIHYPPY Takavuosina yli miljoona suuomalaista televisioiden ääreen houkutellut Keski-Euroopan mäkiviikko alkoi tällä viikolla Oberstdorfissa. Suomessa harva asiaa edes huomasi, eikä menestyskään ollut suomalaisittain sen kaksisempaa kuin 2010-luvulla.

Suomella oli varsinaisessa kilpailussa mukana kaksi edustajaa. Niko Kytösaho oli tuloksissa 43:s ja Antti Aalto 44:s. Kummallakaan ei ollut mitään asiaa toiselle kierrokselle.

Kumpikaan suomalaishyppääjistä ei päässyt parhaalle tasolleen. Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen tekikin selväksi, että parempia suorituksia vaadittaisiin myös kilpailussa.

– Tämmöinen päivä tänään. Omaa hyvää tekemistä tässä kaivataan, ja niitä pitää opetella tekemään kisassa. Ei auta laulut eikä itkut markkinoilla, vaan pitää oma sisäinen peto löytyä, Väätäinen summasi Hiihtoliiton mukaan.

Päivän ainoa suomalaisittain hyvä uutinen olikin, että Eetu Nousiainen liittyy Suomen joukkueeseen seuraavassa osakilpailussa Garmisch-Partenkirchenissä. Hän lunasti lippunsa mäkiviikolle Continental Cupin kisojen lupaavilla suorituksillaan.

– Nyt on hyvä aika lähteä käymään maailmancupissa, ja nähdä se mahdollisuutena, sekä ottaa mittaa itsestään, Väätäinen kommentoi Nousiaisesta.

Tuloslistan perusteella Turkki näyttää ohittaneen Suomen mäkihypyssä. Turkin edustaja Fatih Arda Ipcioglu leiskautti Oberstdorfissa sijalle 29 napaten maailmancupin pisteitä.

Turkki on viime vuosina panostanut mäkihyppyyn, joskaan resurssit eivät ole siellä paljoa suuremmat kuin Suomessakaan. Mutta jotain on Turkissa tehty paremmin kuin Suomessa, jos turkkilainen mäkihyppääjä pääsee Keski-Euroopan mäkiviikolla toiselle kierrokselle.

Oberstdorfissa voittoon liiteli Japanin Ryoyu Kobayashi. Seuraavat kolme sijaa menivät Norjaan järjestyksessä Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik.

Mäkiviikko jatkuu uudenvuodenaattona Garmisch-Partenkirchenin kisan karsinnalla. Itse kilpailu hypätään Garmischissa uudenvuodenpäivänä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mahtava suomalaispäivä Tour de Skillä – Kerttu ja Iivo Niskanen voittivat ylivoimaisesti

Kommentoi Facebookissa