Suomi aloitti olympialaiset paricurlingilla – isäntämaa oli avausottelussa vahvempi

Suomen paricurlingjoukkueella oli hyviä otteita ensimmäisessä olympiaottelussa.

Suomen paricurlingjoukkueella oli hyviä otteita ensimmäisessä olympiaottelussa. (Kuva WCF/ Richard Gray)

Tauon jälkeen peliotteen ryöstänyt Suomen joukkue oli tappiosta huolimatta hyvillä mielin.

OLYMPIALAISET Suomen paricurlingjoukkue Tomi Rantamäki ja Oona Kauste kohtasivat ensimmäisessä olympiaottelussaan järjestäjämaan Korean keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 02.05 Suomen aikaa.

Korea aloitti ottelun vahvasti ottamalla kolmen pään jälkeen 5–0 johdon, mutta Suomi nappasi itselleen neljännestä päästä yhden pisteen juuri ennen puolivälin taukoa. Suomi palasi tauolta erinomaisella peliotteella ryöstämällä viidennestä päästä kaksi pistettä.

Hyvät otteet jatkuivat kuudennessa päässä, kun Suomi jälleen pakotti Korean heittämään aivan pesän keskellä saadakseen yhden pisteen. Korean heitto jäi kuitenkin hieman lyhyeksi, joten Suomen onnistui kaventaa pelitilanne jo pistetilanteeseen 5–4. Korea pääsi kuitenkin lopulta heittämään lukemiksi 9–4.

Suomen joukkue oli tappiosta huolimatta hyvillä mielin ja Kausteen mukaan joukkue käy nyt rauhassa läpi tehdyt virheet, mutta keskittyy myös niihin tilanteisiin, joissa hyökkäykset ja taktiset valinnat onnistuivat hyvin.

Iltapäivän ottelua Sveitsiä vastaan Suomi odottaa innolla, sillä vastustajat ovat jo tuttuja entuudestaan ja Rantamäen mukaan heitä vastaan saattaa olla ihan hauska peli tulossa, koska he puhuvat vähän suomeakin.

Martin Rios sanoo varmaan taas jossain kohtaa, että ”yksinkertainen heitto”, Rantamäki naurahtaa.

Sveitsiä ja myös aikanaan Espanjaa edustanut Martin Rios on tässä lajimuodossa jo kokenut konkari ja hän onkin parinsa Jenny Peretin kanssa Mixed Doubles -lajimuodon hallitseva maailmanmestari.

  • Lähde Suomen Curlingliitto
  • EDIT: Suomi–Sveitsi ottelu päättyi lukemiin 6–7

Kommentoi Facebookissa