Suomi nousi yleisurheilun superliigaan – Tero Pitkämäki tempaisi 88,12 metriä

Tero Pitkämäki paransi Vaasassa peräti neljä metriä kauden kotimaista keihään kärkitulosta.

Tero Pitkämäki paransi Vaasassa peräti neljä metriä kauden kotimaista keihään kärkitulosta. (Kuva AOP)

Samuel Purola juoksi jälleen oman ennätyksensä ja 17-vuotiaiden SE-tuloksen.

URHEILU Vaasassa kisattiin yleisurheilun EM-joukkuekilpailuissa paikasta superliigaan. Suomalaiset urheilijat onnistuivat erinomaisesti, niin nuoret tulevaisuuden kyvyt kuin kokeneet kestomenestyjätkin.

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ei vielä onnistunut rikkomaan Pertti Pousin kohta 50 vuotta täyttävää Suomen ennätystä 17,00 metriä, joka syntyi vuonna 1968 Kuortaneen juhannuskisoissa. Lipsanen ponnisti kuitenkin kisan voittoon hyvällä tuloksella 16,71. Toiseksi tullut Bulgarian Georgi Tsonov jäi Lipsasesta 51 senttiä.

Nuori Samuel Purola juoksi myös jälleen hienosti, kotiyleisön kannustamana.

– Ei ihan yhtä hyvin tullut loppuun asti kuin perjantain alkuerässä. Lopussa olisi vielä parantamisen varaa, Samuel Purola itse kritisoi juoksuaan Ylen haastattelussa.

Purola nipisti perjantain alkuerässä juoksemastaan ennätysajasta sadasosan. Pikakiitäjä teki jälleen uuden henkilökohtaisen ennätyksensä 200 metrillä – ja samalla luonnollisesti myös 17-vuotiaiden SE-ajan. Loppukilpailun huippuaika 20,84 toi kolmannen sijan. Elmo Lakka oli ajalla 13,86 toinen 110 metrin aidoissa.

Kovin tulos oli kuitenkin keihäänheittäjä Tero Pitkämäen 88,12 metriä kantanut kaari. Pitkämäki oli tyytyväinen kauden kärkituloksen jälkeen.

– Olihan se kiva nostaa kädet ylös, taas joku kasikolmonen olisi ollut tuskaista, keihäsmies kommentoi Ylen haastattelussa.

Tero Pitkämäen sekä kauden kotimainen kärkitulos oli tähän asti 84,26, joka syntyi kauden avauskilpailussa Dohassa. Kauden pääkilpailu on Lontoon MM-kisat elokuussa.

Suomi sijoittui lopulta Vaasassa toiseksi ja nousi voittajajoukkueen Ruotsin sekä kolmanneksi sijoittuneen Sveitsin kanssa vuodeksi 2019 superliigaan. Ruotsin lopullinen pistesaldo oli sai 320,50 ja Suomen 314,50 pistettä.

Kommentoi Facebookissa