Suomi sai jääkiekon MM-kisat 2022 jatkoajalla – Tampereen uusi areena pääpaikka

Tampereen uuden areenan yleisökapasiteetti on arvioitu 13 000 katsojaksi.

Tampereen uuden areenan yleisökapasiteetti on arvioitu 13 000 katsojaksi. (Kuva SRV Studio Daniel Libeskind)

Edellisen vuoden kisaisännyyden veivät Valko-Venäjä ja Latvia yhden äänen erolla.

JÄÄKIEKKO Parhaillaan kisataan jääkiekon MM-kisojen mitaleista, mutta kabineteissa peli on käynyt yhtä kuumana. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressi päätti perjantaina vuosien 2021 ja 2022 kisaisännyyksistä.

Ensin äänestettiin vuoden 2021 kisojen isännyydestä. Äänestystuloksen perusteella kisat myönnettiin Valko-Venäjän ja Latvian yhteishankkeelle, Suomen kisahanke hävisi äänestyksen yhdellä äänellä.

Vuoden 2022 isännyydestä päätettiin kongressin lounastauon jälkeen. Kongressi oli yksimielinen myöntäessään kisat Suomelle. MM-kisat pelataan toukokuussa ja pelipaikkoina toimivat alustavien kaavailujen mukaan Tampere ja Helsinki.

Tampereelle rakennettava uusi areena toimii Suomelle myönnettyjen vuoden 2022 MM-kisojen pääpaikkana. Areenan rakentaminen alkaa ennakkotietojen mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Tampereen keskustaan, rautatien yläpuolelle rakennettava uusi areena on jatkossa Tapparan ja Ilveksen uusi kotipesä, joka tarjoaa loistavat puitteet myös kansainvälisille kiekkotapahtumille. Areenan arvioitu kapasiteetti on jääkiekossa hieman yli 13 000.

Kisojen toisena pelipaikkana toimii ennakkokaavailujen mukaan Helsinki. Hartwall Areena on toiminut Suomessa pelattujen miesten jääkiekon MM-kisojen näyttämönä valmistumisestaan eli vuodesta 1997 lähtien, lisäksi areenalla on järjestetty kahdet nuorten jääkiekon MM-kisat ja useita muiden lajien arvokisoja.

Kommentoi Facebookissa