Suomi selvisi jälleen lentopallon MM-kisoihin – joukkue ei jättänyt mitään jossiteltavaa!

Entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Sammelvuo on luotsannut valmentajana Suomen maajoukkueen hienoihin esityksiin.

Entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Sammelvuo on luotsannut valmentajana Suomen maajoukkueen hienoihin esityksiin. (Kuva AOP)

Vuoden 2018 lentopalloilun MM-kisat otellaan Italiassa ja Bulgariassa.

LENTOPALLO Suomi selvitti vakuuttavasti tiensä lentopalloilun MM-kisoihin ensi vuonna. Joukkue voitti kaikki viisi otteluaan Tshekin Karlovy Varissa pelatussa MM-karsintaturnauksessa.

Viimeisenä vastassa oli kotijoukkue Tshekki, jolta Suomi tarvitsi kaksi erää varmistaakseen paikkansa MM-kisoihin. Sen joukkue teki vakuuttavasti jo kahdessa ensimmäisessä erässä lukemin 25–23 ja 25–14. Kisapaikan varmistuttua tshekit veivät kolmannen erän pistein 23–25, mutta Suomi jälleen neljännen pistein 25–14 ja koko ottelun 3–1.

Turnaustahti oli rankka, viisi ottelua viidessä päivässä. Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tuntui ottelun jälkeen sekä väsyneeltä että helpottuneelta. Hän lähetti television välityksellä kiitokset kotijoukoille, jotka ovat jaksaneet tukea koko ajan.

– Olen viimeisen yhdeksän kuukauden aikana ollut varmaankin kymmenen päivää kotona.

Suomi voitti siis lohkonsa ja maajoukkue oli vuonna 2014 mukana myös Puolassa pelatussa MM-turnauksessa, jossa vahvojen esitysten jälkeen joukkue sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Nyt saavutettu MM-kisapaikka on Suomelle koko historian aikana kahdeksas.

Kommentoi Facebookissa