Suomi selviytyi EM-lentopallon pudotuspeleihin – sijoitus alkulohkon kolmas

– Meillä on kaksi ottelua alla suuria joukkueita vastaan ja nyt tulee vastaan kolmas, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kommentoi.

– Meillä on kaksi ottelua alla suuria joukkueita vastaan ja nyt tulee vastaan kolmas, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kommentoi. (Kuva AOP)

Suomi jatkaa lentopallon miesten EM-kisoissa 12 parhaan joukkueen pudotuspeleihin Gdanskissa.

LENTOPALLO Suomen miehet syttyivät Serbiaa vastaan kunnon taisteluun vasta kolmannessa erässä EM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussaan. Serbia vei Gdanskin Ergo Arenassa pelatun ottelun 3–0 (25–20, 25–18, 34–32).

Suomi aloitti Serbia-ottelun jähmeästi ja vasta kolmanteen erään löytyi peli-ilo ja kunnon taisteluhenki.

– Eihän me rennosti tultu peliin. Vähän oltiin kipsaantuneita. Toisen erän jälkeen tuli hyvä skarppaus, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kommentoi.

Kolmas erä kruunasi ottelun. Suomi sai pelin kulkemaan ja pelaajat innostuivat taistelemaan tosissaan. Suomi johti hienosti moneen otteeseen ja erä venyi pitkälle jatkopalloille. Suomella oli peräti viisi eräpalloa ja Serbialla neljä ottelupalloa ennen kuin erä vihdoin ratkesi Serbialle.

A-lohkon viimeisessä pelissä Puola voitti Viron 3–0. Viro jäi siten lohkon viimeiseksi ja pelit päättyivät heiltä siihen. Suomi kohtaa keskiviikkona Krakovassa Bulgarian, joka tuli C-lohkossa toiseksi. Puola puolestaan kohtaa C-lohkon kolmanneksi tulleen Slovenian.

Suomen lohkon voittaja Serbia ja C-lohkon voittaja Venäjä selviytyvät suoraan puolivälieriin. C-lohkon hännille jäi Espanja. B- ja D-lohkoista voittajina menevät suoraan puolivälieriin Saksa ja Belgia. Pudotuspeleissä kohtaavat Italia–Turkki ja Tshekki–Ranska. Slovakia ja Hollanti lähtevät kotimatkalle.

Jos Suomi voittaa Bulgarian, niin puolivälierissä tulee uudelleen vastaan maanantaina kohdattu Serbia.

– Meillä on kaksi ottelua alla suuria joukkueita vastaan ja nyt tulee vastaan kolmas, Bulgaria. Siinä on hieno palkkio joukkueelle tehdystä työstä. Matka jatkuu ja me olemme ylpeitä siitä, että se jatkuu. Viro-voiton arvo nousi isoihin mittoihin, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

  • Lähde Suomen Lentopalloliitto

Kommentoi Facebookissa