Pääepäillyn henkilöllisyydestä syntymässä farssi – Turun iskusta vangituista vapautettiin kaksi

Turun iskun pääepäilty osallistui vangitsemisoikeudenkäyntiin sairaalasta videokuvan välityksellä.

Turun iskun pääepäilty osallistui vangitsemisoikeudenkäyntiin sairaalasta videokuvan välityksellä. (Kuva AOP)

Vangittuna ovat edelleen iskun pääepäilty sekä yksi osallisuudesta epäilty mies.

TURUN VEITSI-ISKU Keskusrikospoliisi on tänä aamuna vapauttanut tutkintavankeudesta kaksi miestä, joiden on epäilty liittyvän Turussa 18. elokuuta tapahtuneisiin puukotuksiin.

Miehet vangittiin viikko sitten tiistaina epäiltyinä osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Heitä ei ole enää syytä epäillä kyseisistä rikoksista.

Tällä hetkellä vangittuna on pääepäilty sekä yksi osallisuudesta epäilty mies. Heidät vangittiin samana päivänä kuin kaksi nyt vapautettua miestä.

Pääepäillyn henkilöllisyydestä saattaa vielä syntyä farssi. Päivän Lehti on kirjoittanut miehen valehenkilöllisyyksistä muun muassa tässä.

Mies ilmoitti Suomen viranomaisille nimekseen Abderrahman Mechkan, jonka poliisi korjasi käräjäoikeuden tietoihin muotoon Abderrahman Bouanane ja syntymäajaksi 25. lokakuuta 1994.

Helsingin Sanomien mukaan Bouananen passi sekä henkilöllisyystodistus olisivat Saksan viranomaisten hallussa Dortmundissa.

Marokon terrorisminvastaisen tiedusteluviraston johtaja Abdelhak Khiame kertoo kuitenkin Ilta-Sanomille, ettei maan viranomaisilla ole antaa tietoa miehestä. Khiame epäilee, että miehen syntymävuosi, nimi tai kansallisuus eivät edelleenkään olisi oikein.

Kommentoi Facebookissa