Turun iskun tekijän nimi paljastui – käräjäoikeus korjasi oikeat tiedot rekistereihin

Turun terrori-iskusta epäilty on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan.

Turun terrori-iskusta epäilty marokkolainen mies on siirretty Turusta Hämeenlinnan vankisairaalaan. (Kuva AOP)

Pääepäilty ilmoitti itsensä alaikäiseksi hakiessaan Suomessa turvapaikkaa.

TURUN VEITSI-ISKU Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä niiden yrityksistä epäillyn marokkolaisen miehen henkilöllisyys on varmistunut kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Poliisi kertoi vain miehen oikean syntymävuoden, joka oli vuoden 1998 sijasta 1994, mutta ei Turun veitsi-iskun tekijän oikeaa nimeä esitutkintalakiin vedoten.

Mies esiintyi nimellä Abderrahman Mechkah, mutta nyt Varsinais-Suomen käräjäoikeus on kirjannut hänet todellisella nimellään rekistereihin. Pääepäilty on nimeltään Abderrahman Bouanane ja hän on syntynyt 25. lokakuuta 1994. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivän Lehti on kirjoittanut miehen valehenkilöllisyyksistä muun muassa tässä. Arvelimme, että väärä ikä liittyy siihen, että mies olisi ilmoittanut itsensä alaikäiseksi saapuessaan Suomeen turvapaikanhakijana. Juuri näin näyttää tapahtuneen.

Pääepäiltyä on päästy kuulustelemaan ja hän suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa. Kuulustelujen sisältöä ei tutkinnallisista syistä voida tässä vaiheessa avata.

Pääepäilty on tällä hetkellä Hämeenlinnan vankisairaalassa ja hän on tunnustanut aiheuttaneensa Turun iskun kuolemantapaukset ja haavoittumiset.

Kommentoi Facebookissa