Turun iskun tekijän nimi ja ikä ovat vääriä – KRP tietää nyt oikean henkilöllisyyden

Turun iskun pääepäilty osallistui vangitsemisoikeudenkäyntiin sairaalasta videokuvan välityksellä.

Turun iskun pääepäilty osallistui vangitsemisoikeudenkäyntiin sairaalasta videokuvan välityksellä. (Kuva AOP)

Turun puukotuksen pääepäillyn henkilöllisyys on varmistunut, mutta poliisi ei sitä kerro.

TURUN VEITSI-ISKU Poliisi on jatkanut viikonlopun yli Turun puukotuksen tutkintaa. Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä niiden yrityksistä epäillyn marokkolaisen miehen henkilöllisyys on varmistunut kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Miehen syntymävuodeksi on varmistunut 1994. Mies itse oli ilmoittanut iäkseen 18 vuotta, mutta todellisuudessa hän on 22- tai 23-vuotias. Syy väärän iän ilmoittamiseen saattaa löytyä logiikasta, että viime vuonna Suomeen saapuessaan hän olisi esiintynyt alaikäisenä.

Myös miehen nimi on väärä, oikea nimi ei ole hänen Suomen viranomaisille ilmoittamansa Abderrahman Mechkah. Poliisi ei kuitenkaan kerro oikeaa nimeä esitutkintalakiin vedoten. Pääepäilty käytti jo ennen saapumistaan Suomeen valehenkilöllisyyksiä Saksassa, kuten kerroimme tässä.

Pääepäiltyä on päästy kuulustelemaan ja hän suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa. Kuulustelujen sisältöä ei tutkinnallisista syistä voida tässä vaiheessa avata.

Poliisi on saanut lukuisia havaintoja, kuvia ja videoita tekojen silminnäkijöiltä. Poliisi pyytää edelleen lähettämään mahdollista tekoihin liittyvää materiaalia WhatsApp-numeroon 046-534 2316. Numeroon voi myös soitttaa. Muita vihjenumeroita ei ole enää käytössä.

Kommentoi Facebookissa