Houston, meillä on ongelma – Sauli Niinistö tapaa Donald Trumpin jo tänään Valkoisessa talossa

Valkoisessa talossa järjestetään presidenttien Sauli Niinistön ja Donald Trumpin ensitapaaminen.

Valkoisessa talossa järjestetään presidenttien Sauli Niinistön ja Donald Trumpin ensitapaaminen. (Kuvat AOP ja Fotolia)

Hurrikaani Harvey muutti Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien ensitapaamisen ohjelmaa.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa jo tänään maanantaina 28. elokuuta 2017. Presidenttien välinen tapaaminen järjestetään Yhdysvaltain presidentin virka-asunnolla Valkoisessa talossa.

Kyseessä on presidenttien Niinistö ja Trump ensitapaaminen. Alun perin tapaamisen piti olla vasta tiistaina, mutta Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti muuttuneesta aikataulusta yöllä Twitterissä.

”Presidentti Niinistö tapaa presidentti Trumpin Valkoisessa talossa jo maanantaina. Tapaaminen iltapäivällä Washingtonin aikaa.

2:28 AM – Aug 28, 2017”

Tapaamisen jälkeen presidentit pitävät lehdistötilaisuuden.

Muuttunut ohjelma johtuu Yhdysvaltoja koetelleesta hirmumyrskystä. Hurrikaani Harvey on aiheuttanut erityisesti Houstonin alueelle tulvia. Rankkasateiden ei uskota loppuvan vielä lähipäivinäkään, vaikka Harvey on laantunut hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi.

Moottoriteitä on suljettu ja tuhansia ihmisiä kuljetettu turvaan, ilman sähköä on uutistoimistojen mukaan edelleen kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kansalliskaarti on lähetetty alueelle ja kuolonuhreilta ei olla myöskään vältytty. Valkoinen talo on tiedottanut, että presidentti Donald Trump matkustaa tiistaina Texasiin.

Näin tapaaminen Sauli Niinistön kanssa aikaistui vuorokaudella. Niinistö ja Trump aikovat keskustella Oval Officessa muun muassa Itämeren turvallisuustilanteesta, Venäjä-suhteista sekä arktisesta alueesta. Suomi on tällä hetkellä puheenjohtajamaa Arktisessa neuvostossa, johon myös Yhdysvallat kuuluu.

Oma kiinnostuksensa amerikkalaisilla lienee myös siihen, että presidentti Niinistö tapasi kaksi kuukautta sitten myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Päivän Lehti kirjoitti vierailusta tässä.

Kommentoi Facebookissa