Suomi voitti 42 vuoden tauon jälkeen – torstaina pakkovoiton paikka

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen.

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen. (Kuva AOP)

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti EM-kisoissa Ranskan 3-1. Edellisen kerran Suomi oli juhlinut voittoa EM-kisoissa 1977.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue otti tiistaina riemukkaan 3-1-voiton Turkin Ankarassa pelatussa EM-kisaottelussa Ranskaa vastaan. Suomi on mukana EM-kisoissa 30 vuoden tauon jälkeen, mutta edellisestä EM-kisavoitosta Suomella kului 42 vuotta.

Suomen edellinen voitto EM-kisoissa tuli 25.9.1977 Kotkassa. Tuolloin Suomi löi Länsi-Saksan 3-2. Tämän jälkeen Suomi hävisi EM-lopputurnauksissa 16 perättäistä ottelua.

– Voitto lämmittää tietysti, mutta erityisesti sitä tekee meidän peli. Jatkoimme tasollisesti edelleen samaa rataa, mitä olemme täällä pelanneet. Kukaan ei lähtenyt miettimään sarjatilanteita tai mitään ns. pakkovoittoa, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomen joukkueesta ei ole näkynyt, että pelaajat ovat EM-kisoissa ensikertalaisia. Jokaisessa neljässä ottelussaan Suomi on pelannut hyvällä tasolla.

– Joukkueena huikea peli, kaikki plussalla libero Roosa Koskeloa myöden. Ranska ei ollut ollenkaan huono, he jopa hyökkäsivät meitä paremmin. Vastaanottomme oli tänään tärkeässä roolissa, Kangasniemi totesi.

Torstaina Suomi kohtaa alkusarjan päätösottelussaan Bulgarian.

– Nyt nautitaan hetki, pelaajille tämä on iso juttu ja heidän pelihän tämä on. Ennen nukkumaan menoa sitten ajatukset vähitellen Bulgariaan ja torstaihin. Pelirytmi on nyt meille erinomainen ja latinki saadaan tappiin torstaille, Kangasniemi päätti.

Bulgaria voitti tiistaina Kreikan 3-0 ja avasi turnauksen voittotilinsä. Bulgaria ja Suomi ovat molemmat neljässä pisteessä, joten torstain ottelun panos on harvinaisen selvä. Ottelun voittaja etenee neljännesvälieriin ja häviäjän kisat päättyvät.

Vaikka Suomi häviäisi Bulgarialle, on EM-turnausesitys joka tapauksessa ylittänyt jo odotukset. Naisten lentopallomaajoukkue porskuttaa mukavassa myötätuulessa. Tappioputkessa rypevien Suomen miesten tilanne on päinvastainen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Häviö on häviö” – Hyvin pelanneella Suomella silti saumat jatkoon

Kommentoi Facebookissa