Surkeasti pelannut Tanska ei voittanut yhtään ottelua – ”Täytyy mennä kotiin”

Kuva Dreamstime

Tanska hävisi yllättäen Australialle 0-1 ja putosi MM-kisoissa jatkosta. Tanskan pelaaja Alexander Bah ei osannut heti sanoa, miksi turnaus meni pieleen.

JALKAPALLO Tanskan urakka jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa päättyi alkulohkoon. Tanska ei voittanut yhtään ottelua.

Tanskan putoaminen sinetöityi 0-1 -tappioon Australialle. Tanskan esitys ottelussa oli hyvin heikko.

Haastattelupisteellä nähtiin hämmentyneitä tanskalaispelaajia.

– Tällaista tulosta emme halunneet ja tätä on vaikea sulattaa. Koko joukkue on todella pettynyt. Tämä on tilanne nyt, kommentoi Benficassa seuratasolla pelaava Tanskan Alexander Bah Sport Contentille.

Bahin arvion mukaan yllättävä tulos johtui siitä, ettei Tanska pelannut siten, kuin oli suunniteltu.

– Emme pelanneet omaa peliämme. Australia toteutti pelisuunnitelmaansa todella hyvin. Emme saaneet maksimia itsestämme irti.

Viime vuoden EM-kisoissa Tanska eteni peräti välieriin. Bah ei ollut siinä joukkueessa mukana, mutta hänen mukaansa odotukset olivat EM-menestyksen jälkeen hyvin korkealla.

– On vaikea sanoa nyt, miksi kävi nyt näin. Täytyy mennä kotiin ja analysoida, mikä meni pieleen. Tiedämme, että tällä joukkueella olisi pitänyt saavuttaa enemmän.

Qatarissa pelataan fyysisesti haastavissa olosuhteissa. Bahin mukaan kuumuuden aiheuttamiin haasteisiin tulosta ei voi laittaa.

– Ei sillä voi selitellä. Olosuhteilla ei ollut mitään tekemistä tämän tuloksen kanssa.

Australia sijoittui lohkossa toiseksi ja meni jatkoon. Lohkossa kolmanneksi jäänyt Tunisia katkaisi Ranskan jalkapallomaajoukkueen pitkän tappiottoman putken voitettuaan ranskalaiset Qatarin MM-kisoissa 1-0. Ranska peluutti varapelaajiaan ja voitti tappiostaan huolimatta lohkonsa.

Tunisia putosi jälleen MM-kisoissa alkusarjan jälkeen. Koskaan Tunisia ei ole päässyt alkulohkostaan jatkoon.

Tunisia keräsi neljä pistettä ja pelasi hyvän turnauksen. Se ei kuitenkaan riittänyt, koska Australia voitti Tanskan 1-0 ja sijoittui lohkossa toiseksi. Tunisia oli hävinnyt Australialle 0-1 ja pelannut Tanskan kanssa maalittoman tasapelin.

Tunisian Wahbi Khazri teki joka tapauksessa historiaa. Ranska-ottelun maalillaan hänestä tuli kaikkein eniten maaleja MM-kisoissa tehnyt arabipelaaja kolmella maalillaan.

Tunisia esiintyi fanikulttuurinsa puolesta edukseen. Sen otteluissa oli noin 20 000 fanaattisen tunisialaisfanin ansiosta loistava tunnelma.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Qatarin MM-kisoissako laimeaa fanikulttuuria? – Media luo Suomessa outoa kuvaa

Kommentoi Facebookissa