Susanna Tapani pelasi loistavan ringettekauden – apuraha puhuttaa

Susanna Tapani on Naisleijonien moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Susanna Tapani sai tälle kaudelle jääkiekkoilijana 10 000 euron apurahan, mutta pelasikin syyskuusta lähtien vain ringetteä.

JÄÄKIEKKO Palloilulajien monilahjakkuus Susanna Tapani oli keskiviikkona hurjassa vireessä, kun hänen edustamansa raisiolaisseura RNK Flyers voitti ringeten SM-kultaa. Ratkaisevassa finaaliottelussa Tapani teki NoU Ringetteä vastaan peräti viisi maalia.

Tapanin kausi oli ringetessä upea. Viime vuoden lopulla hän oli voittamassa ringeten MM-kultaa.

Taloudellinen tukikin oli kunnossa. Tapanille myönnettiin viime kesänä 10 000 euron veroton apuraha. Moisesta tavalliset ringettepelaajat voivat vain haaveilla, mutta Tapani ei olekaan mikään tavallinen ringettepelaaja. Hän on jääkiekon moninkertainen arvokisamitalisti.

Tapani sai apurahan, koska pelasi viime kaudella jääkiekkoa Pekingin olympialaisissa ja voitti pronssimitalin. Jos hän olisi ilmoittanut viime kesänä keskittyvänsä seuraavalla kaudella vain ringetteen, ei hän olisi apurahaa saanut.

Toki Tapani oli mukana naisten jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa viime elokuussa. Kesken kisojen hän vieraili Suomessa kaverinsa häissä.

Naisleijonien joukkuehenkeen vierailulla oli tiettävästi negatiivisia vaikutuksia. Tuloksena olikin urheilullinen katastrofi, kun Suomi ei päässyt mitalipeleihin ja hävisi lopulta Japanille.

Tapani ei ole mukana huhtikuussa Kanadassa pelattavissa naisten jääkiekon MM-kisoissa. Suomen joukkueen päävalmentaja Juuso Toivola totesi, että Tapani ilmoitti keskittyvänsä ringetteen, joten häntä ei voitu valita joukkueeseen.

Tapanin apuraha ei ole kaikkien mieleen. Ne viime kauden olympiamitalistit, jotka eivät ole olleet maajoukkueessa tällä kaudella mukana, kuten Minnamari Tuominen ja Sanni Hakala, eivät ole nostaneet apurahaa, vaikka ovat jääkiekkoa seuratasolla pelanneet.

Naisten jääkiekossa pelätäänkin, että Tapanin tapauksen myötä naisten jääkiekon apurahoja pudotetaan. Tälle kaudelle peräti 27 prosenttia talvilajien apurahoista on annettu naiskiekkoilijoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläiset palaamassa urheiluun hyvin tiukoin reunaehdoin – Suomi ei hyväksy

Kommentoi Facebookissa