Susi ja ilves jäivät auton alle – poliisi noutaa kuolleet suurpedot

Ruokaviraston päätöksen mukaan liikenneonnettomuuksissa kuolleita ilveksiä ei lähetetä tutkittavaksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Suden epäillään jääneen auton alle Pielavedellä ja Ilves jäi auton alle Kuopiossa.

ELÄINONNETTOMUUDET Suden epäillään jääneen auton alle 23.2. Pielaveden Lahnakankaantiellä hieman ennen kello 21.00. Poliisin paikalle hälyttämä suurriistavirka-aputoimijan havaintojen mukaan eläimessä ei ollut ulkoisia vammoja eikä verta tai karvoja tiellä. SRVA-toimija ei pystynyt varmuudelle arvioimaan kuolinsyytä, mutta rikokseen viittaavaa ei käynyt ilmi.

Poliisi toimittaa eläimen Ruokaviraston tutkimuslaitokselle tutkittavaksi. Suden kuollessa liikenneonnettomuudessa sovelletaan metsästyslain 83 c §, jonka mukaan kuolleena löytyneestä sudesta on viipymättä ilmoitettava riistantutkimusta tekevällä tutkimuslaitokselle. Tutkimuslaitoksessa tutkitaan eläimen kuolinsyy sekä muun muassa mahdolliset sairaudet ja muu yleiskunto.

Kuopion Karttulantieltä tuli puolestaan 24.2. klo 06.54 poliisille ilmoitus ilveksestä, joka oli kuollut törmätessään auton kanssa. Ajoneuvon puskuriin tuli vaurioita, mutta henkilövahinkoja eläinonnettomuus ei aiheuttanut. Poliisi nouti eläimen ja hävittää sen.

Ruokaviraston aiemmin tekemän päätöksen mukaan liikenneonnettomuuksissa kuolleita ilveksiä ei enää lähetetä tutkimuslaitokselle tutkittavaksi.

Lue myös: Susi liikkuu asutulla alueella – miten tulee toimia ja missä tilanteessa suden saa tappaa?

Kommentoi Facebookissa