Susi yritti hyökätä pihassa koiran kimppuun ja uhitteli ihmisille – poliisi antoi lopettamisluvan

Sudet ovat liikkuneet aika ajoin pelottomasti ihmisten pihamailla.

Sudet ovat liikkuneet aika ajoin pelottomasti jopa ihmisten pihamailla. (Kuva Fotolia)

Epätyypillisesti ihmisiä kohtaan käyttäytyvä susi aiotaan poistaa Kokemäellä.

SUSI Porin hätäkeskukseen on 12.7.2018 klo 09.41 tehty ilmoitus, jonka mukaan Kokemäellä on susi käynyt talon pihamaalla noin 10 metrin päässä terassilta ja yrittänyt hyökätä ensin koiran kimppuun. Tämän jälkeen susi oli uhitellut terassilla olleille kolmelle ihmiselle kyyristymällä, murisemalla ja hampaitaan näyttämällä.

Sudesta on otettu paikan päällä valokuvia ja asiantuntija on tunnistanut eläimen varmuudella sudeksi. Käyttäytyminen ihmisiä kohtaan ei kuitenkaan ole sudelle lajityypillistä. Luontaisesti susi pyrkii välttämään ihmisasumusta päiväsaikaan ja erityisesti ihmisten kohtaamista.

Voidaan pitää ilmeisenä, että kyseinen susiyksilö ei syystä tai toisesta kykene hankkimaan ravintoaan luonnosta normaalisti tai sitten se jostain muusta syystä on menettänyt luontaisen pelkonsa ihmistä kohtaan.

Tapahtumapaikka on maaseutua, mutta kuitenkin melko tiheään asuttua. Kyseisen suden on katsottava aiheuttavan siinä määrin vaaraa ihmisille, että sen poistaminen on tarkoituksenmukaista poliiisilain 2:16 pykälän mukaisesti. Siitäkin huolimatta, että susi on erityisesti suojeltu ja arvokas eläin osana luonnon monimuotoisuutta.

Kyseinen susi yritetään jäljittää ja paikantaa poliisin sekä virka-apua antavan SRVA:n yhteistoiminnalla. Mikäli susi tavoitetaan ja kyseessä on varmuudella sama yksilö, se lopetetaan.

Päätös on voimassa maanantaihin 16.7.2018 klo 16 saakka ja poliisi tiedottaa, jos kyseinen susi tavoitetaan.

Lue myös: Suomen susikanta on siirtynyt itäosista länteen – susien määrä on Pohjanmaalla jopa kaksinkertaistunut

Kommentoi Facebookissa